Poletna noč Primurčice na DOSOR-jevi Vetrnici

Koncert »za dušo in srce« seniork in seniorjev

dosor-jeva-vetrnica-pevki

DOSOR-jeva vetrnica pevki.

Na poletnem odru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je v okviru letošnje »DOSOR-jeve Vetrnice« 6. avgusta zvečer nastopila Špela NovakPrimurčica.

na-dosor-jevem-dvoriscu

Na DOSOR-jevem dvorišču.

Mladenko Špelo Novak s Primorskega, z Ledine nad Idrijo, je ljubezen »ponesla« v Prekmurje, k fantu v Ivance. Študirala je petje, še tri let pri Darji Švajger, a zadnji dve leti kot Primurčica (ime njenega s.p.) uči petja mlajše generacije v zasebni glasbeni šoli Muziklub v Lenartu v Slovenskih goricah oziroma njeni podružnici v Murski Soboti. Kot smo lahko zasledili je Muziklub trenutno druga največja zasebna glasbena šola na Štajerskem.

poletna-noc-s-spelo-novak-primurcico

 Poletna noč s Špelo Novak Primurčico.

Kot je sama povedala, je Špela NovakPrimurčica z dedkom kot deklica izredno rada poslušala pesmi Slovenske popevke in tako je večina pesmi na koncertu, ki sta ga povezovali Leja Sabotin in Teja Smodiš, bilo prav z repertoarja teh festivalov. Ker je bila prireditev na DOSOR-jevem dvorišču zvečer, je še kako dobrodošla bila izredno znana pesem »Poletna noč«.

primurcica-med-iskrenimi-ljudmi

 Primurčica med iskrenimi ljudmi.

Ob zaključku koncerta je gostja prejela tradicionalno DOSOR-jevo vetrnico ter spominsko darilce, napovedan pa je bil tudi nastop stand up komika Saša Stareta na DOSOR-jevem poletnem odru 20. avgusta zvečer.

se-dosor-jevo-darilce

Še DOSOR-jevo darilce.

Filip Matko Ficko