NOVA MAGNETNA REZONANCA ZA INSTITUT ZA ONKOLOGIJU VOJVODINE

 

zgrada-vojvodanskih-instituta-u-sremskoj-kamenici

Zgrada vojvođanskih instituta u Sremskoj Kamenici.

Novi Sad, 17. avgust – Dobre vesti iz zdravstvenih ustanova Vojvodine: Institut za onkologiju Vojvodine dobiće uskoro najsavremeniji aparat za magnetnu rezonancu što će omogućiti preglede za još 3.000 pacijenata godišnje. Osim za kupovinu aparata čija je vrednost veća od 100 miliona dinara, Pokrajinska vlada opredelila je novac i za dogradnju dela prostora za smeštaj novog magneta.

-U Institutu za onkologiju Vojvodine dnevno se zrači oko 200 pacijenata, a oko 150 njih prima hemoterapiju. Nažalost, zbog dugogodišnjeg nemarnog odnosa danas je oprema zastarela i često otkazuje, a veoma je skupa za održavanje. Liste čekanja na zračnu terapiju smanjene su za 350 pacijenata, a cilj nam je da svi onkološki pacijenti dobiju na vreme svoju terapiju-, izjavio je doc. dr  Zoran Gojković, Pokrajinski sekretar za zdravstvo prilikom današnje (17. avgust) posete Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici. Tokom obilaska i Klinike za radiologiju, gde su nedavno završeni radovi dogradnje evakuacione rampe, lifta i stepeništa  sekretar Gojković je najavio i nove građevinske radove u ovoj ustanovi. Pokrajinski sekretar za zdravstvo obišao je i Kliniku za internu onkologiju gde uskoro počinju radovi na adaptaciji svih bolesničkih soba i kupatila.

Podsećajući da je Pokrajinska vlada do sada izdvojila oko 42 miliona dinara samo za popravku opreme i kupovinu delova, Gojković je dodao da je za nabavku nove opreme opredeljeno 192 miliona dinara. Kupljena je nova oprema za brahiterapiju, uvedene su napredne tehnike u zračnoj terapiji i Institut za onkologiju Vojvodine sada je apsolutni lider u primeni ovih tehnika.

Radomir Čubranović