Radenci: Avgustovska poletna tombola

Spominjajo se nekdanjih poletnih zabavnih prireditev

na-tabli-je-izzrebane-stevilke-belezila-andreja-cuk-singhateh

Na tabli je izžrebane številke beležila Andreja Čuk Singhateh.

Stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, sta delovni Andreja Čuk Singhateh in Petra Gašpar opomnili na nekdanje poletne zabavne prireditve, kajti pripravili sta avgustovsko poletno tombolo v lepem sončnem sredinem dopoldnevu, 22. avgusta, na domski terasi. Za večji obisk sta napovedali, da sta pripravili tudi ducat dobitkov.

tombola-na-dosor-jevi-terasi

Tombola na DOSOR-jevi terasi.

Stanovalke in stanovalce so domske gospodinje in medicinske sestre pospremile na domsko teraso, kjer so jim vsestransko priskočile na pomoč pri rednem spremljanju izžrebanih številk, kakor tudi pri prečrtavanju le-teh na tombolskih kartah. Med igro se je med udeležence tombole »pomešala« tudi direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser.

tombolske-stevilke-je-zrebala-petra-gaspar

 Tombolske številke je žrebala Petra Gašpar.

Po dobrih 40-ih minutah je bila z vsemi izžrebanimi številkami izpolnjena tombolska karta stanovalke Angele Šijanec. Bilo je potrebnih še pet minut, ko sta bili izpolnjeni naslednji dve tombolski karti: stanovalk Vide Toš in Angele Čisar. Prvim trem so v naslednjih desetih minutah sledili še: Marija Molnar, Marija Kos, Bojana Gruškovnjak, Jože Urankar, Štefanija Auer, Terezija Kokaš, Jolanka Čer, Branislava Rautar in Rafael Lapajne, skupno torej ducat nagrajencev. Priložnostne nagrade sta vsem razdelili Andreja in Petra, organizatorki tokratne tombole.

Filip Matko Ficko