Radenci: Bice Korošice na odru DOSOR-ja

BICA BEND razveselil bice in dedije v domu starejših

babice-enkratno-pojo

  Babice enkratno pojo.

Olga, Irena, Erika, Hilda, Vida, Danica in Vincencija so nekaj po 16.  uri 23. avgusta za uvod zapele himno vokalno-instrumentalne skupine BICA BEND, ki deluje že peto leto pri Društvu invalidov Dravograd. Nato  jih je pozdravila ambasadorka prostovoljstva v DOSOR-ju Marija Erveš, kajti nastop so pripravili DOSOR-jevi prostovoljci. Z aplavzom so nastopajočo skupino seniork pozdravili stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, ki so se zbrali na domski terasi ter poleg njih zunanji obiskovalci tega doma, a veliko stanovalk in stanovalcev je nastop spremljajo kar z domskih balkonov.

bica-bend-na-poletnem-odru-dosor-ja

 BICA BEND na poletnem odru DOSOR-ja.

Na poletnem odru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so tako lahko obiskovalci pozdravili skupino babic (bic), ki po njihovem štejejo skupaj 590 let in so težke 630 kilogramov. Jih je skupno devet, a v Radencih je nastopila njih sedmerica. Toda pri petju in igranju se to sploh ni poznalo. Članice BICA BENDA namreč ohranjajo domače in ljudske pesmi ter jih zaigrajo in zapojo na nekoliko svoj način, kajti nekatera besedila znanih ljudskih pesmi »dopolni« njihova vodja (igra tudi harmoniko) Irena Torej. Melodije in pesmi pri poslušalstvu spodbudijo življenjski optimizem ter pozitivno nostalgijo. To se je potrdilo tudi na tokratnem enkratnem navdušujočem nastopu na DOSOR-jevem poletnem odru.

igrajo-in-pojo-ljudske-pesmi

 Igrajo in pojo ljudske pesmi.

Članice BICA BENDA so s seboj imele darilo: knjigo »Dravograd«, ki jo je poklonil župan te koroške občine, same pa so pripravile sedmerico pisanih balonov z izpisano številko 10, kajti vedo, da DOSOR letos praznuje desetletnico obstoja. To je izročila Olga Isak, a za nastop se je zahvalila ambasadorka prostovoljstva Marija Erveš ter nastopajočim članicam BICA BENDA izročila DOSOR-jevo darilce.

zahvala-na-nastop-v-radencih

 Zahvala na nastop v Radencih.

Filip Matko Ficko