Rade Bakračević in Božidar Drinić povezujeta slovenske in srbske občine

Rade Bakračević in Božidar Drinić nadaljujeta povezovanje slovenskih  in srbskih občin. Te dni sta povezala občine: Veržej in Sečanj ter: Cerkvenjak in Odžaci.

»Štajerske novice« in »Agrar« kot povezovalca

img_2641

Maribor, 29. avgust – na predlog o navezavi vsestranskih stikov, ki sta ga predlagali Agencija »Agrar« iz Zrenjanina (urednik Božidar Drinić) in spletni časopis »Štajerske novice« iz Maribora (urednik Rade Bakračević), so bile 28. avgusta podpisane listine o sodelovanju med slovensko Občino Veržej (župan Slavko Petovar) in srbsko Občino Sečanj (zastopnica predsednika občine Liljana Kitić) ter med slovensko Občino Cerkvenjak (župan Marjan Žmavc) in srbsko Občino Odžaci (predsednica občine Latinka Vasiljković) v Vojvodini.

img_2681

To je bil podpis že enajste in dvanajste tovrstne oblike sodelovanja, kar bi naj po poznavanju nekaterih strokovnjakov bilo tudi že za vpis v znamenito knjigo rekordov Guinness.

img_2694

Pozdrav Roberta Graha, direktorja Gospodarske zbornice Pomurja

To je bilo pravzaprav nadaljevanje dosedanje zelo uspešne aktivnosti pri povezovanju dveh narodov, ki spoznavajo širok spekter skupnih možnosti za vzpostavitev sodelovanja na gospodarskem, kulturnem in športnem področju. Kajti v minulih dveh letih je podobne listine o sodelovanju že podpisalo deset slovenskih in deset srbskih občin: Nova Crnja z Radenci, Čoka z Črenšovci, Novi Kneževac z Beltinci, Kovin s Cankovo, Srbobran z Gradom, Irig z Ormožem, Petrovac s Puconci, Bečej z Mursko Soboto, Žabalj s Tišino in Titel z Odranci.

img_2773

Župan občine Veržej Slavko Petovar in zastopnica predsednika občine Sečanj Liljana Kitić

Vsestransko podporo temu sodelovanju dajeta Gospodarska zbornica Vojvodine (Privredna komora Vojvodine), kot tudi Gospodarska in Kmetijska zbornica v Murski Soboti. In prav na sedežu Gospodarske zbornice Pomurja v Murski Soboti je 28. avgusta 30-člansko delegacijo iz občin Novi Sad, Sečanj, Nova Crnja, Odžaci in Sombor sprejel direktor Robert Grah ter predstavil dosedanje uspehe v tej severovzhodni slovenski regiji in načrte v prihodnje. Sledil je obisk vojvodinskih predstavnikov v Občini Veržej ter pozneje še v Občini Cerkvenjak.

img_2967

Božidar Drinić, urednik “AGRAR” – ja  in Rade Bakračević, urednik “Štajerskih novic”

 

Tekst: Filip Matko Ficko

Fotografije: Zdravko Majstorović