RADE BAKRAČEVIĆ IN BOŽIDAR DRINIĆ POVEZUJU SRBE IN SLOVENCE

Listina sodelovanja občin Veržej – Sečanj

RADE BAKRAČEVIĆ IN BOŽIDAR DRINIĆ 28. AVGUSTA POVEZALA ŠE DVE SRBSKE IN SLOVENSKE OBČINE

Enajsti podpis sodelovanja slovenske in srbske občine

  1. avgusta je bila na sedežu Pomurske gospodarske zbornice v Murski Soboti podpisana listina, kot enajsta po vrsti, o sodelovanju med slovensko občino v Pomurju Občino Veržej ter Občino Sečanj v Vojvodini oziroma Republiki Srbiji. Za Občino Veržej je listino podpisal župan Slavko Petovar, v imenu predsednika Občine Sečanj, Predraga Rađenovića, pa je listino podpisala njegova namestnica Ljiljana Kitić.

podpis-listine-o-sodelovanju-verzej-secanj

Podpis listine o sodelovanju Veržej – Sečanj.

Kot smo lahko spoznali Občina Sečanj leži v srednjem delu Banata, na meji s sosednjo Republiko Romunijo. V enajstih naseljih živi preko 13 tisoč prebivalk in prebivalcev različnih narodnosti: Srbi, Madžari, Romuni, Romi, Jugoslovani, Hrvati in Bolgari.

to-smo-podpisali

To smo podpisali !.

Na površini 523 kvadratnih kilometrov je skoraj 50 tisoč hektarjev namenjenih kmetijskim površinam, skoraj 200 hektarov pa je gozdov. Glavne gospodarske dejavnosti so tri: kmetijstvo, trgovina in promet.

obisk-marijanisca-v-verzeju

 Obisk Marijanišča v Veržeju

Župan Slavko Petovar je v Občino Veržej, kjer v treh naseljih (Veržej, Banovci in Bunčani) živi nekaj čez 900 prebivalk in prebivalcev, povabil na obisk 30-člansko delegacijo iz Vojvodine.

zupan-slavko-petovar-in-rade-bakracevic

Župan Slavko Petovar in Rade Bakračević.

Središče tokratnega obiska je bil Center Marium (marijanišče), kjer so bili gostje iz Vojvodine navdušeni nad izredno lepo urejenim vrtom oziroma parkom ter bližnjim turističnim naseljem, s slamo kritimi bivališči. Z zanimanjem so si ogledali tudi ročnodelski Center Duo s številnimi ročno izdelanimi eksponati in spominki ter pri delu opazovali umetnico Urško Ambrož pri poslikavanju keramike.

Filip Matko Ficko