Odslej sodelovanje občin Cerkvenjak – Odžaci

 Zahvale pobudnikoma za podpis listine o sodelovanju, uredniku revije »Agrar« v Zrenjaninu Božidarju Driniću in uredniku »Štajerskih novic« v Mariboru Radetu Bakračeviću

 Dvanajsti podpis sodelovanja slovenske in srbske občine

podpis-listine-o-sodelovanju

Podpis listine o sodelovanju.

Ob tridnevnem bivanju 30-članske delegacije iz Vojvodine v severovzhodni Sloveniji je le-ta bila 28. avgusta vabljena k obisku Občine Cerkvenjak v Slovenskih goricah. Gre za gričevnat svet na površini nekaj čez 22 kvadratnih kilometrov, kjer v petnajstih naseljih živi nekaj čez 2000 prebivalk in prebivalcev.

sprejem-v-srediscu-cerkvenjaka

Sprejem v središču Cerkvenjaka.

Pred stavbo Kulturnega doma, kjer domujejo Občina Cerkvenjak, njen Turistični informativni center ter pošta, v samem središču naselja Cerkvenjak, je goste iz Vojvodine sprejel župan Marjan Žmavc. Povabil jih je v dvorano Kulturnega doma, kjer jim je predstavil 20 let uspešnega delovanja te slovenske občine, ki se je leta 1998 odcepila od Občine Lenart v Slovenskih goricah. V kulturnem delu sta nastopila osnovnošolca osmega razreda Danej Hojnik in Lukas Kocmut, ki sta s svojima diatoničnima harmonikama »pričarala« slovensko domače vzdušje.

zupan-marjan-zmavc

 Župan Marjan Žmavc.

Sledil je podpis listine (že dvanajste tovrstne listine doslej) o bodočem sodelovanju slovenske Občine Cerkvenjak ter vojvodinske Občine Odžaci v Republiki Srbiji. Listine sta podpisala in izmenjala župan Občine Cerkvenjak Marjan Žmavc in predsednica Občine Odžaci iz zahodnega dela Bačke Latinka Vasiljković. Izmenjana so bila tudi številna darila ter zahvale pobudnikoma za podpis listine o sodelovanju, uredniku revije »Agrar« v Zrenjaninu Božidarju Driniću in uredniku »Štajerskih novic« v Mariboru Radetu Bakračeviću. Sledilo je družabno srečanje v preddverju kulturne dvorane.

predstavitev-obcine-cerkvenjak

Predstavitev Občine Cerkvenjak.

Pred odhodom je bil na programu še ogled otroškega vrtca Pikopolonica, ki deluje v okviru Osnovne šole Cerkvenjak, katero kot ravnatelj vodi brat župana Občine Cerkvenjak Mirko Žmavc. Le-ta je tudi bil vodič skozi to predšolsko vzgojno ustanovo, ki je bila zgrajena pred štirimi leti in je že kot stavba sama na pogled zelo impozantna.

harmonikarja-danej-hojnik-in-lukas-kocmut

Harmonikarja Danej Hojnik in Lukas Kocmut.

Filip Matko Ficko