Radenci: Proslavili rojstne dni v DOSOR-ju

Obisk veselega harmonikarja in »Prleške Micike«

avgustovski-jubilej-v-dosor-ju

 Avgustovski jubilej v DOSOR-ju.

Vse zbrane v veliki restavraciji DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je v četrtek, 30. avgusta dopoldne, pozdravila gospodinja Suzana Kočar, ob tem še posebej trideseterico slavljenk in slavljencev, ki so svoj rojstni dan praznovali v juliju ali avgustu. Z diatonično harmoniko pa se je oglasil ljudski godec Robert Majerič iz Spodnjih Ivanjec ter z vsem znano Slakovo melodijo »V dolini tihi« pričaral udeleženkam in udeležencem slavja nasmeh na lica. Kajti ob lepo pogrnjeni in okrašeni mizi v ospredju so se zbrali slavljenke in slavljenci,  ostale prostore pa so »zapolnili« ostali stanovalke in stanovalci tega doma starejših.

cudne-gobe-s-pikami

 Čudne gobe s pikami.

Med jubilanti je kot najmlajši praznoval eden izmed stanovalcev 44-i rojstni dan, a najstarejša stanovalka ima kar 94 let. To je znana »domska poetinja« Brigita Živec. In med tema slavljencema je kar za pol stoletja starostne razlike ! Okrogli jubilej je praznovala stanovalka Elizabeta Novak (90 let), a stanovalec Jože Urankar 70 let. Vsem so bila namenjena simbolična darilca (vrečica sivke), kot tudi rezina jubilejne torte iz DOSOR-jeve kuhinje oziroma slaščičarne.

darilca-za-slavljenke-in-slavljence

Darilca za slavljenke in slavljence

Na obisk je prišla tudi »Prleška Micika« (delovna terapevtka Vesna Razboršek) in to naravnost iz gozda. Tam bi naj nabirala gobe za juhico svojega moža, a harmonikar Robert se je ob pogledu v njeno košarico z gozdnimi sadeži zgrozil. Vse gobe so namreč imele »okraske« – bele pikice. Tako se je nabiralka gob še enkrat odpravila v gozd, pa njen drugi obisk je bil neuspešen. Vrnila se je brez vsega. Pridružila se je stanovalkam in stanovalcem, ki so ob zvokih Robertove harmonike že zaplesali v četrtkov praznični dopoldan. Vsi v veliki DOSOR-jevi restavraciji pa so se sladkali s torticami iz domače slaščičarne.

tudi-plesali-so

Tudi plesali so.

 

Filip Matko Ficko