10-letnica DOSOR-ja s festivalskim dogajanjem

10-letnica DOSOR-ja s festivalskim dogajanjem

 SPLETNI ČASOPIS “ŠTAJERSKE NOVICE” (19. milijonov ogledov) že deset let spremlja dogajanja v Dosor – ju

»Dosorjeva Vetrnica« navdušila preko 1200 obiskovalcev

helena-blagne

 Helena Blagne

DOSOR, Dom starejših občanov Radenci, je uradno bil odprt 3. septembra leta 2008, a 3. septembra 2018 zvečer je bila v DOSOR-jevi razstaviščni avli izvedena zabavna prireditev karaoke.

dsc_6287

Obiskovalci prireditev

S to zabavo se je pravzaprav zaključilo že četrto poletno festivalsko dogajanje, ki je bilo istočasno tudi neke vrste praznovanje letošnje 10-letnice delovanja tega doma starejših.

karaoke-3-9-2018

Karaoke 3.9.2018.

Z nastopi znanih imen slovenske zabavne scene ter družabnih karaok se je v času od junija do septembra prireditev »Dosorjeve Vetrnice« udeležilo preko 1200 obiskovalcev.

stajerski-fakini

Štajerski fakini.

Skupaj s stanovalkami in stanovalci doma, DOSOR-jevimi sodelavci in prostovoljci so uživali ob nastopih Helene Blagne, Lada Leskovarja, Saša Stareta, Špele Novak Primurčice in Štajerskih fakinov ter enkrat mesečno tudi ob izjemno priljubljenih karaokah.

lado-leskovar

Lado Leskovar.

Stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, ki zaradi svojih omejitev težko zapustijo svoje sobe, so lahko dogajanje na DOSOR-jevem poletnem odru spremljali s svojih balkonov in tudi uživali. Z jesenjo, ko se je festival »Dosorjeve Vetrnice« zaključil, pa sledijo drugi dogodki: odprtja razstav znanih umetnikov, nadaljevali pa se bodo tudi pogovorni večeri pod delovnim naslovom »Sledi«.

saso-stare

Sašo Stare.

Filip Matko Ficko