»Trije mušketirji« na balinišču pri Erinoxu

ŠDIU Radenci: Živahno skozi vse leto

p1060264

»Trije mušketirji« na balinišču pri Erinoxu

Športno društvo invalidov in upokojencev Radenci, ki ga kot predsednik vodi Franjo Zver, živahno deluje skozi vse leto. Gojijo različne športne zvrsti: pohodništvo, športno streljanje z zračno puško, športni ribolov, pikado, balinanje, igranje šaha ter igre s kartami (šnops in tarok).

p1060263

Pikado, šah, igre s kartami in balinanje se odvija pri gostišču podjetja Erinox ob Titovi cesti v Radencih. Tam je bilo urejeno rusko kegljišče (kegljanje na vrvi), pa tudi steza za balinanje. Slednja je še kako popularna, saj prihajajo enkrat tedensko, ob torkih, balinat upokojenci celo iz Ljutomera.

p1060257

Petkove dopoldneve je »rezervirano« balinišče za domače rekreativce in tako smo 7. septembra v objektiv fotoaparata ujeli »zagnano« trojico balinarjev. To so bili: Franjo Zver, Mladen Puškaš in vaš poročevalec. Ob »treh mušketirjih« na balinišču je manjkal četrti, ki je prav v teh dneh na dopustu nekje na obalah Egejskega morja v Grčiji. Vendar je dopoldan balinarjem vseeno prehitro minil in se že veselijo morebitnega tekmovalnega srečanja z Ljutomerčani.
Tekst: Filip Matko Ficko

Fotografije: Rade Bakračević