Skupina za glasbene diverzije Jahači revolucije

Četrti član skupine je Leonard Konj

skupina-jahaci-revolucije-iz-radovljice

 Skupina Jahači revolucije iz Radovljice.

Na spletnih straneh »Štajerske novice« smo poročali o koncertu partizanskih pesmi ter pesmi upora, ki je potekal 8.septembra v Radljah ob Dravi. Med ostalimi nastopajočimi je precej simpatij požela trojica glasbenikov z Gorenjske. To so bili člani skupine za glasbene diverzije Jahači revolucije, ki deluje v okviru Društva za kulturo jezika »Prava beseda« v Radovljici.

odlicni-jahaci-revolucije-pojo

 Odlični Jahači revolucije pojo

Toda nastopajoči na odru so povedali, da niso v skupini le trije, pač pa štirje ter opomnili na uokvirjeno sliko na robu odra, na njej pa je bila podoba konja in tudi na hrbtni strani svoje pesmarice so zapisali naslednje:

»Leonard Konj je stopil na rob gozda in se zazrl v dolino. To je domovina. To bo domovina. Ko jo bomo spremenili. Znova. Po meri človeka.

je-to-cetrti-clan-leonard-konj

 Je to četrti član – Leonard Konj.

Agenti so premetavali pohištvo, liste papirja in kilobite v računalnikih. Celo kamne na vrtu so privzdigovali. Leonard Konj je bil povsod, a nikjer ga niso našli. A ti Jahači revolucije ves čas pripovedujejo, da je zraven. Ta skrivnostni Konj. Leonard Konj.

To ni zgodba Leonarda Konja. To je zgodba naroda, ki so mu vzeli državo in premoženje, sedaj bi mu hoteli še dostojanstvo. Leonard je samo eden od njih.«

Filip Matko Ficko