Umetnika iz partnerskega mesta Ingolstadt

Razstavljata Viktor Scheck in Babette Ueberschär

Lahko zapišemo, da v Galeriji Murska Sobota od 14. septembra do 24. oktobra letos razstavljata umetnika iz partnerskega mesta Ingolstadt, kajti župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je v petek, 14. septembra zvečer, odprl razstavo umetniških del dveh ustvarjalcev iz Nemčije: slikarja Viktorja Schecka in kiparke Babette Ueberschär.

otvoritev-razstave-14-09-2018

Otvoritev razstave 14.09.2018

Razstava je rezultat večletnega tradicionalnega sodelovanja partnerske Murske Sobote z Ingolstadtom v Nemčiji. Tako vsako drugo leto pomurski umetniki, zlasti iz Murske Sobote, razstavljajo v Ingolstadtu (ali so tam na umetniški rezidenci), vmes pa vsako drugo leto umetniki iz mesta in regije Ingolstadt razstavljajo v Galeriji Murska Sobota.

viktor-scheck-slika

Viktor Scheck Slika.

Te razstave omogočajo vpogled v umetniško ustvarjalnost obeh mest, saj skozi umetnost in kulturo lahko razumemo in doživljamo ljudi, družbo in čas. O tem sta na otvoritvi razstave govorila gostitelj, direktor Galerije Murska Sobota dr. Robert Inhof, kot tudi kulturni referent mesta Ingolstadt Gabriel Engert.

instalacija-babette-ueberschar

Inštalacija Babette Ueberschär.

Viktor Scheck, rojen pred 66. leti v Schrobenhausnu na Bavarskem, je v letih 1975-1980 študiral grafično oblikovanje na Visoki strokovni šoli v Augsburgu in Münchnu, študijsko pa se je izpopolnjeval še v Italiji, na Češkem in v Avstriji. Od leta 1981 deluje kot svobodni slikar in oblikovalec. Leta 2004 je že svoja dela razstavljal na skupinski razstavi v Murski Soboti, dve leti pozneje pa je imel v Galeriji Murska Sobota samostojno razstavo.

prostorska-instalacija-babette-ueberschar

Prostorska inštalacija Babette Ueberschär.

Babette Ueberschär, pred 71. leti rojena v Gülchsheimu na Bavarskem, se je po svojem tridesetem letu pričela intenzivno posvečati likovni umetnosti. Po opravljenih tečajih risanja in slikanja je študirala na Mednarodni poletni akademiji v Salzburgu ter pripravila prve razstave na Bavarskem. V naslednjih štirih desetletjih so sledile številne samostojne in skupinske razstave po Nemčiji in tujini. Tokrat v Murski Soboti razstavlja prostorske inštalacije.

slika-viktorja-schecka

Slika Viktorja Schecka.

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko