Radenci: Ob 10-letnici DOSOR-ja

 Radenci: Ob 10-letnici DOSOR-ja pogostitev

cestitka-zupana-janeza-rihtarica

Čestitka župana Janeza Rihtariča.

Pozdrav direktorice Mateje Hauser in župana Janeza Rihtariča

 

V četrtek, 10. oktobra, je v Radencih potekala slovesnost ob deseti obletnici delovanja DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Po vseh osmih domskih kuhinjah ter v veliki restavraciji je opoldne bilo pripravljeno slavnostno kosilo in vsi so se spomnili prvih mesecev delovanja tega doma iz leta 2008.

cestitke-direktorice-mateje-hauser

Čestitke direktorice Mateje Hauser.

Kajti julija 2008 so ob prvih zaposlenih bili pod streho DOSOR-ja sprejeti prvi stanovalci oziroma stanovalke. Nato se je v začetku septembra v pritlični prostor »vselilo« Društvo upokojencev Radenci, a na samem začetku oktobra je bil prvi dan odprtih vrat tega doma.

stregli-so-mladi-s-ssgt-radenci

Stregli so mladi s SŠGT Radenci.

Zatorej lahko tokrat zapišemo, da so izmed prvih bivajočih v DOSOR-ju še danes prisotne stanovalke Darja, Ema in Milka. Izmed zaposlenih je pogostitev v veliki restavraciji vodila natakarica Andreja Klemenčič, ob njej pa kot »ambasadorka prostovoljstva« v DOSOR-ju je še vedno Marija Erveš, ki je leta 2008 bila predsednica Društva upokojencev Radenci. Za »glasbeno zaveso« ob slavnostnem kosilu je skrbel prostovoljec Stanko Ilješ, ki s svojim ozvočenjem in diatoničnimi harmonikami že celih deset let prihaja v DOSOR.

nekateri-so-zaplesali

Po vseh domskih kuhinjah sta se oglasila direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser in župan Občine Radenci Janez Rihtarič, ki sta nato ob deseti obletnici delovanja čestitala ter želela vse najboljše tudi vsem zbranim v veliki restavraciji. Ob strežbi na slavnostni dan so na pomoč »priskočili« dijakinje in dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, ob zvokih harmonike pa so nekateri stanovalci tudi zaplesali.

zdravica-ob-jubileju

Zdravica ob jubileju.

Filip Matko Ficko

Fotografije: Marija Erveš