Razstava v spomin Brigiti Živec

otvoritev-razstave

Otvoritev razstave.

Uvodne misli ob fotografijah Bernharda Hinza

 

Na spletnih straneh »Štajerske novice« smo poročali o smrti stanovalke DOSOR-ja Brigite Živec, ki je preminila 29. septembra letos, kakor tudi o razstavi fotografij Bernharda Hinza iz Ljubljane. Na sami otvoritvi razstave 12. oktobra zvečer v razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je avtor javnosti sporočil, da razstavo namenja spominu na preminulo »domsko poetinjo« Brigito Živec.

komorna-skupina-mladih-harmonikarjev

Komorna skupina mladih harmonikarjev.

S posebno prireditvijo za javnost so fotografsko razstavo del Bernharda Hinza odprli v petek, 12. oktobra, v kulturnem delu pa so nastopili gojenci Glasbene šole Gornja Radgona: s kitaro Tamara Šijanec (mentor Samo Ismajlovič) ter komorna skupina harmonik: Ronja Slavič, Maja Novak, Eva Trbuc, Filip Halec, Romina Kotnik Rajh in Luka Zamuda (mentorica Olga Radolič).

avtor-fotografij-bernhard-hinz

Avtor fotografij Bernhard Hinz.

Ob razstavi v Celju je Peter Wawerzinek iz Berlina zapisal »Vodne misli ob fotografijah Bernharda Hinza« v spremljajoči katalog: »Talna voda, ognjena voda, gasilna voda, napeljana voda, vodni tank, vodna cev, vodni trebuh, praznovanje vodnih slavij, ko padajo vode z neba, nekaj, kar je zgrajeno blizu vode, izjokati morje solz, kjer zmanjka vode, pridigati vodo, piti vino, zajemati vodo, izločati, ustekleničiti, moči se držati nad vodo prav kot vodnar, vzeti nekaj vode, pustiti vodo, hoteti živeti pod vodo, priti čez vodo, škropiti z vodo, umivati se, krstiti otroka, hoditi po vodi, ruvati se v vodi, stati v vrsti za vodo, iti v vodo, plavati ali drseti po vodi, iskati G – najti vodo, vrtati za vodo, drago kupiti vodo, voda k vodi, zapisati se docela vodi, pomakniti jo v pravo luč, fotografirati v njenem naravnem okolju, rastlinje in živali, vse, kar živi od vode -torej zaustaviti vodo, jo zamrzniti v vidna doživetja, mnogo vod zajeti v posamezne podobe, da si lahko ustvarimo predstavo o vodi, ki se ne pusti ustaviti, ki mora odteči tja k morju ali pa se prej vpije v tla, pač glede na vodni tek stvari«

 kitaristka-tamara-sijanec

Kitaristka Tamara Šijanec.

Razstava fotografij Bernharda Hinza bo v razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, na ogled najmanj mesec dni.

utrinek-z-razstave

Utrinek z razstave.

Filip Matko Ficko