Radenci: Pravljični seniorski večer v DOSOR-ju

Odpeli in odplesali so za minulih sedem let

zdravica-za-7-let

Zdravica za 7 let.

Pravi pravljični (po sedmih letih !), s številnimi presenečenji, je bil pripravljen in izveden oktobrski seniorski večer v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Zgodilo se je to na tretji četrtek, 18. oktobra, kajti vseh minulih sedem let (od 20. oktobra 2011 dalje) so seniorski večeri bili vsak tretji četrtek v mesecu in doslej še ni odpadel nobeden.

a-capela-je-pela-radmila-radojevic

A capela je pela Radmila Radojević.

V DOSOR-jevi kavarnici »Traminček« so se zbrale stanovalke in stanovalce, z njimi pa tudi številni drugi obiskovalci ter veselo zapeli in zaplesali v osmo leto seniorskih večerov. Skozi vseh sedem let so se izmenjali številni glasbeniki, mnogi med njimi so že redni prostovoljci in tako sta kot prostovoljca na tokratnem jubilejnem večeru nastopila Stanko Ilješ (harmonikar z diatoničnimi harmonikami) in pevec Franc Duh. Zaigrala sta že ob 18. uri, kajti natakarica Andreja Klemenčič je v veliki restavraciji DOSOR-ja četrtkovo večerjo prestavila na 17.30. Glasbenika sta za glasbeno in plesno terapijo skrbela vse do 21. ure, saj seniorski večer vedno traja tri ure.

ambasadorka-prostovoljstva-marija-erves

Ambasadorka prostovoljstva Marija Erveš.

Ker je na plakatih za seniorski večer bilo zapisano »zopet presenečenja«, se je to tudi zgodilo. V duetu sta nastopila citrarka Ema Vezjak iz Gradišča (tudi vodja skupine Cvetje v jeseni) in vaš spodaj podpisani poročevalec kot pevec. Njunemu igranju in petju so ob ljudskih pesmicah »Sem fantič zelenega Štajerja« in »Pojdem na Štajersko«  pritegnili tudi udeleženke in udeleženci seniorskega večera, a prostovoljka Radmila Radojević je a capela zapela arijo zbora sužnjev iz opere »Nabuco«. Kmalu za tem so se plesnemu večeru pridružili še varovanke in varovanci Bivalne enote Zavoda Hrastovec v Radencih.

citrarka-ema-vezjak-iz-gradisca

Citrarka Ema Vezjak iz Gradišča.

O sedmih letih organiziranja seniorskih večerov je govorila prostovoljka Marija Erveš (ambasadorka prostovoljstva v DOSOR-ju), ki je bila pobudnica tovrstne pevsko-glasbene in plesne terapije. Glasbenika sta zaigrala in zapela zdravico in vsi skupaj so nazdravili s kozarcem belega vina, ki ga je donirala medicinska sestra Andreja Lenartič.

stanko-iljes-in-franc-duh

Stanko Ilješ in Franc Duh.

Hiša DOSOR je dodala obložene kruhke, a stanovalka Ema Matijevič po tradiciji še pecivo. Pri strežbi vina in obloženih kruhkov je ambasadorki Ervešovi tokrat bila v pomoč medicinska sestra Katja Vaupotič. Ni pa tokrat le stregla, veselo se je zavrtela tudi na plesišču s stanovalkami in stanovalci.

Filip  Matko Ficko