M.Sobota:Univerza za tretje življenjsko obdobje

14-dnevno: Rišem in slikam, pa tudi fotografiram
bi-verjeli-da-je-to-kolaz

Bi verjeli, da je to kolaž.
Pri Ljudski univerzi v Murski Soboti že tretje leto zapored Tamara Špitaler Škorić kot mentorica vodi likovni krožek. Le-tega v okviru programov Univerze za tretje življenjsko obdobje imenujejo »Rišem in slikam«. Letošnjo jesen so pričeli s srečanji konec meseca oktobra. Srečujejo se vsakih 14 dni, običajno ob petkih, zaključili pa bodo svoja ustvarjanja v okviru krožka konec maja prihodnjega leta. Morda za slovesni zaključek pripravijo še razstavo svojih nastalih del ?
domaca-naloga-je-povsem-uspela

Domača naloga je povsem uspela.

Na prvem tokratnem jesenskem srečanju so govorili o kolaž tehniki, v zvezi s tem so udeleženci krožka imeli domačo nalogo, delo v tej likovni tehniki pa so nadaljevali še na drugem srečanju, ko smo jih obiskali in naredili nekaj fotografskih posnetkov. Likovni krožek obiskuje šesterica (Jože Bratuš, Ivan Hanc, Marija Skledar, Majda Breščak, Milena Toth in Marija Terezija Dardengo), podobna skupina pa bi se naj še letos oblikovala tudi v Ljutomeru, ki pa tam ne bo delovala v okviru programa Univerze za tretje življenjsko obdobje.
fotografi-izbirajo

Fotografi izbirajo
A še isto dopoldne smo obiskali v okviru delovanja Univerze za tretje življenjsko obdobje še skupino fotografov. Foto krožek pa se že sedaj pripravlja na razstavo. Iz prejšnjih sezon imajo članice in člani foto krožka veliko posnetkov in so tokrat izbirali, ocenjevali, komentirali … kaj bo najprimernejše za razstavo. Pripravili jo bodo za slovenski kulturni praznik – 8. februarja prihodnje leto.
Filip Matko Ficko