Že šestič »Pobiralci rose« – »Harmatfogok«

Že šestič »Pobiralci rose« – »Harmatfogok«

Tradicionalni zbornik Zveze kulturnih organizacij Lendava
skoraj-vsi-nagrajenci

Skoraj vsi nagrajenci
Pri Zvezi kulturnih organizacij Lendava so že šestič zapored izdali zbornik pod delovnim naslovom »Pobiralci rose« – »Harmatfogok«, v njem pa so zbrali literarni in likovni prispevki z literarnih večerov v letošnjem letu. Zbornik so na posebnem srečanju predstavili v četrtek, 22. novembra zvečer, v prostorih Knjižnice Kulturnega centra Lendava.
pevka-lucija-setar

Pevka Lucija Šeta
V zborniku, ki je izšel v 100 izvodih (pa tudi v elektronski obliki), so predstavljeni teksti v slovenskem, madžarskem, romskem, hrvaškem in srbskem jeziku, kakor tudi reprodukcije likovnih izdelkov razstavljavcev.
zahvala-radetu-bakracevicu

Zahvala Radetu Bakračeviću
Številne zbrane sta pozdravili predstavnica knjižnice Ines Varga in Danijela Hozjan iz Zveze kulturnih organizacij Lendava, sledile pa so predstavitve prispevkov iz zbornika. V le-tem so objavljeni literarni prispevki, tudi pesmi, naslednjih avtoric in avtorjev: Lidije Alt, Verone Auguštin, Radeta Bakračevića, Marije Biber, Tatjane Bogdan, Zlatke Frajzman – Pupe, Romane Glavač, Milana Hajdinjaka, Nataše Horvat, Danijele Hozjan, Ivanke Klopčič Casar, Franca Korena, Gabriele Lisjak, Janje Magdič, Jovana Mirkovića, Olge Paušič, Bernadette Pojbič, Aleksandra Ružiča, Biserke Sijarič, Andree Schneider, Anite Szunyog, Tamare Špitalič Škorić, Mirjane Štefanicki Antonič, Judit Zagorec – Csuka in Slavice Zver. Njih dela so na tokratnem srečanju brale: Jasna Bači, Kristina Szoeke, Anita Varga, Jerica Trojak, Maruša Kocet, Zlatka Frajzman – Pupa in Lilijana Jeza. V zborniku so objavljene reprodukcije likovnih del: Tamare Halužan iz Maribora, Larise Kraljič iz Trimlinov, Slavice Zver s Hotize, Tamare Špitalič Škorić iz Pinc, Marjane Kmet s Cvena ter Ane Pražen in Tatjane Bogdan iz Gaberja.
stevilno-obcinstvo

Številno občinstvo
Literarno bogat kulturni večer je z igranjem na kitaro ter odličnim petjem (v slovenskem, madžarskem in angleškem jeziku) popestrila dijakinja 2. letnika Dvojezične srednje šole v Lendavi Lucija Šetar. S svojo pesnitvijo »Upanje« pa se je predstavila osmošolka Osnovne šole Puconci Nika Kosi, ki piše pesmi že nekaj let.
zbornik-pobiralci-rose-harmatfogok

Zbornik Pobiralci rose – Harmatfogok.
Vsi prisotni avtorji oziroma avtorice so prejeli pisne zahvale za udeležbo na literarnih večerih v letu 2018, ob tem še cvetje in izvod zbornika. Je pa predstavnica knjižnice ob tej priložnosti podelila priznanja udeleženkam in udeležencem Bralne značke za odrasle, ki so jih prejeli: Simona Jaklović Hostej, Cintija Sobočan, Biserka Novak, Natalija Žalig, Linda Tot, Brigita Farkaš, Katarina Nemec, Luka Petrič, Mojca Petrič in Gabriela Bence Utroša.

Filip Matko Ficko