Dijaki in učitelji SŠGT Radenci z upokojenci

Enkratna slovesnost pred koncem koledarskega leta
nastopajoci-dijakinje-in-dijaki
Nastopajoči dijakinje in dijaki
Radenci so nekoč v Sloveniji (pa tudi nekdanji SFR Jugoslaviji) sloveli kot neke vrte »Meka slovenskega turizma«. Od te slave je ostalo bore malo, veliko spominov na lepše čase, a sloves dobre šole še vedno pripada Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci.
V dvorani Dijaškega doma te šole je bilo v petek, 21. decembra dopoldne, izredno slovesno. Šlo je za slovesnost ob prazniku Dneva samostojnosti in enotnosti Republike Slovenije (ki ga bomo sicer praznovali 26. decembra !), dijakinje in dijaki SŠGT Radenci pa so se ob tem predstavili s kulturnim programom nekdanjim delavkam in delavcem te šole, sedaj upokojenkam in upokojencem, kot tudi svojim učiteljem.
povezovalki-nina-hari-levo-in-anja-lang
Povezovalki Nina Hari (levo) in Anja Lang.
Po odigrani himni so se pred bližajočim državnim praznikom nastopajoči dijakinje in dijaki predstavili kot recitatorji (Tu je moj dom, Bodi zdrava domovina, Ko bom tih in dober; razmišljanje o praznikih Sare in Žige iz 3.ab razreda; zgodba o iskalcu dijakov 3. Ta in 3. Tb razreda ter za konec voščila za Božič in novo leto v različnih jezikih sveta), pevci (karaoke 4.Ta razreda; reperja iz 2.ab razreda), glasbeniki (harmonikarja Polona in Žan), žonglerji (spretnosti z žogo Atanas Yankov Milkov iz 1.ab razreda), predstavitev ekskurzije po Primorski 2. Ta in 2. Tb razreda ter predstavitev projekta FlagShip dijakov 4. Ta in 4. Pt. Program sta spretno povezovali dijakinji Nina Hari in Anja Lang.
ravnateljica-janja-prasnikar-neuvirt
Ravnateljica Janja Prašnikar Neuvirt.
Vsemu temu je pritrdila v svojem slovesnem nagovoru tudi njihova ravnateljica Janja Prašnikar Neuvirt, ki je pozneje v prostorih šole, na slovesnem kosilu posebej pozdravila vse upokojenke in upokojence ter jim za darilo predala knjigo o projektu FlagShip. Sledilo je torej skupno kosilo, ki so ga pripravili ter postregli dijakinje in dijaki pod mentorstvom svojih učiteljev: Zdenke Mesarič, Dušana Zelka in Petra Pertocija.
slovesno-ob-kosilu-v-soli
Slovesno ob kosilu v šoli.
Filip Matko Ficko