Radenci: Božiček obiskal goste zdravilišča

Na predbožični večer nastop kar treh pevskih zborčkov
srcni-zbor-in-vecerna-zarja
Srčni zbor in Večerna zarja.
Božič je po vsem svetu tipičen družinski praznik in ljudje takrat običajno ostanejo doma. Po prepričanju naših prednikov je to tako velik praznik, da ga ne smemo motiti z obiski. Za obiske je torej predviden dan pozneje, 26. decembra, na Štefanovo. Toda ne za tiste, ki se že prej odpravijo od doma na počitnikovanje. Zatorej je veliko družabnih srečanj že pred božičem.
kd-pevski-zbor-vrelec-radenci
KD Pevski zbor Vrelec Radenci.
In tako je tudi bilo v ponedeljek, 24. decembra popoldne, v avli hotela Radin Zdravilišča Radenci. Za goste hotela je bilo pripravljeno predpraznično druženje s prihodom drugega dobrega moža decembra – Božička. Zaposleni Zdravilišča Radenci se že nekaj let zbirajo v »Srčnem zboru«, ki je pripravil karaoke.
ob-bozicku-tudi-palcka
V goste je tako prišel zborček »Večerna zarja« iz DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, s samostojnim krajšim koncertom ter petjem na karaokah pa so se pridružili še članice in člani KD Pevski zbor »Vrelec« Radenci.
vodila-sta-program-janja-in-dominik
Za presenečenje pa je s svojim obiskom poskrbel še Božiček, ki je tudi zapel zdraviliškim gostom. Voščil jim je prisrčno praznovanje božiča v »deželi treh src«, pri delitvi bombončkov pa sta mu pomagala marljiva palčka. Ob tem je animator Dominik gostom prepeval ob spremljavi klaviaturista Valterja.
zapel-je-tudi-bozicek
Filip Matko Ficko
Fotografije: Marija Erveš