Prve letošnje Sledi v radenskem DOSOR-ju

Z avionom in fotoaparatom v zraku in na tleh
branko-ceak-levo-in-peter-podlunsek
Branko Čeak (levo) in Peter Podlunšek.
Prvi pogovor ob čaju – Sledi – je letos v predprostoru knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, potekal v četrtek, 17. januarja, tik pred večerjo. Voditeljica pogovora Sabina Barbarič je imela dva gosta: akrobatskega pilota Petra Podlunška iz Murske Sobote ter njegovega dolgoletnega prijatelja, fotografa Branka Čeaka iz Ljubljane.
let-nad-muro
Let nad Muro.
O Petru Podlunšku lahko zapišemo, da je osemkratni državni prvak v akrobatskem letenju, da je štiri sezone sodeloval na tekmovanjih Red Bull Air Race ter bil povabljen v elitno skupino štirinajstih pilotov sveta serije Master. Leta 2017 je zaključil svojo profesionalno športno kariero.
nad-panonsko-ravnico
Nad panonsko ravnico.
Že 15 let prijateljuje s profesionalnim fotografom Brankom Čeakom iz Ljubljane, s katerim sta že doslej izvedla veliko skupnih projektov, tudi posnetke za svetovno znano revijo Playboy (seveda o avionih in letenju in ne brez oblačil), kjer sta za en sam dober posnetek porabila tudi po pet ur. Torej vse planirata vnaprej in počneta skupaj. In tako bi naj bilo tudi v bodoče, kajti prepričana sta, da je pred njima še veliko skupnih projektov, saj jima idej ne manjka.
pogovor-ob-caju-v-dosor-ju
Pogovor ob čaju v DOSOR-ju.
Sledi so se torej letos pričele »v zraku«, tam, kjer jih strastni pilot pusti, jih pa profesionalni fotograf ujame v večnost. Ob tem naj dodamo, da je isti večer (tretji četrtek v mesecu) odpadel prvi letošnji seniorski večer v DOSOR-ju in to prvič po sedmih letih in treh mesecih, kajti dveh prireditev istočasno pač ne gre izvajati.
pri-svetem-stefanu
Pri Svetem Štefanu.
Filip Matko Ficko