GRADONAČELNIK LJUBLJANE ZORAN JANKOVIĆ POSETIO NOVI SAD

1-srdacan-susret-gradonacelnika-ljubljane-i-novog-sada
Srdačan susret gradonačelnika Ljubljane I Novog Sada.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas (ponedeljak, 4. februar) gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića u svečanoj Sali Gradske kuće. Gradonačelnici su razgovarali o napretku Srbije u njenim nastojanjima da se pridruži Evropskoj uniji, o ekonomskoj saradnji dve zemlje koja dobro napreduje i razvoju kulturnih odnosa Novog Sada i Ljubljane.
2-zajednicki-snimak-gostiju-iz-ljubljane-sa-gradonacelnikom-vucevicem
Zajednički snimak gostiju iz Ljubljane sa gradonačelnikom Vučevićem.
Gradonačelnici su u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi zaključili da postoji dobra dinamika u razvoju odnosa, kako Srbije i Slovenije, tako i dve lokalne samouprave i da će mnogobrojne, već izgrađene veze, postajati sve čvršće. U tom kontekstu, spomenuta je i velika slovenačka investicija u Novom Sadu, tj. izgradnja prve robne kuće nameštaja slovenačke „Lesnine“ koja će početi sa radom ove godine.
3-razgovori-su-protekli-u-prijateljskoj-atmosferi
Razgovori su protekli u prijateljskoj atmosferi.
Gradonačelnik Vučević je dragom gostu poželeo dobrodošlicu i čestitao na četvrtom mandatu na funkciji gradonačelnika glavnog grada Slovenije.
4-nas-urednik-cubranovic-na-trenutak-je-bio-deo-ekipe-iz-ljubljane-snimio-j-pap
Naš urednik Čubranović na trenutak je bio deo ekipe iz Ljubljane.
Zoran Janković je pohvalio Novi Sad povodom dobijanja dve prestižne evropske titule i izrazio zadovoljstvo što boravi u gradu koji je ove godine Omladinska prestonica Evrope, a koji ide ka 2021. godini kada će biti centar evropske kulture.
Gradonačelnici su se osvrnuli i na prošlonedeljnu zvaničnu posetu predsednika Slovenije Boruta Pahora, koji je bio gost predsednika Aleksandra Vučića. Državnici su tada konstatovali da je očigledno poboljšanje bilateralnih političkih odnosa između dve zemlje, što će se svakako odraziti i na saradnju među gradovima.

Tekst i fotografije: Radomir Čubranović
Fotografija: Jaroslav Pap