Predstavitev U3 na literarno glasbenem večeru

Krožkarji LU Murska Sobota počastili Prešernov dan
zadovoljstvo-obcinstva-v-pisk
Zadovoljstvo občinstva v PIŠK.
Upravni odbor Društva Univerze za tretje življenjsko obdobje pri Ljudski univerzi v Murski Soboti vodi Danica Flisar in le-ta je pripravil v torek, 5. februarja popoldne, literarno glasbeni večer v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti.
mladi-kitarist-maksimilian-zurman
Mladi kitarist Maksimilian Žurman.
Že prvi dan v februarju so članice in člani foto krožka U3 pripravili fotografsko razstavo, a tokrat je gostja kulturne prireditve v čast slovenskega kulturnega praznika – Prešernovega dne – bila pisateljica prevajalka, sociologinja in magistra antropologije Suzana Tratnik.
od-leve-n-emri-s-tratnik-in-i-k-casar
Od leve N. Emri, S. Tratnik in I.K.Casar.
Izvedeli smo, da so njene knjige prevedene v 20 svetovnih jezikov (zbirke kratkih zgodb: 1997 – Pod ničlo; 2003 – Na svojem dvorišču; 2005 – Vzporednice; romani: 2001 – Ime mi je Damijan; 2007 – Tretji svet in 2018 – Tombola ali življenje) in nekaj odlomkov iz njenih knjig je prebrala Nevenka Emri. Pogovor z gostjo – pisateljico je vodila tudi pisateljica Ivanka Klopčič Casar, upokojena sociologinja, ki ima za seboj že tudi nekaj knjig (kratka proza: 2008 – Tretji polčas; 2010 – Popotni okruški; 2012 – Krhkost dvojine; 2012 – Kratke zgodbe; roman 2017 – Naključni trk).
Zatorej se je vsebina pogovora »sukala« okrog literarnih del Suzane Tratnik. Za glasbeno prijetno popestritev prireditve so poskrbeli gojenci Glasbene šole Murska Sobota (duo violinistk Žive Vidonja in Lare Pučko ob mentorstvu Polone Lekić ter kitarist Maksimilian Žurman ob mentorstvu Dušana Stojanovića).
u3-v-pisk-v-cast-presernu
U3 v PIŠK v čast Prešernu
Pogovornemu delu prireditve je sledil še ogled razstave fotografij članic in članov foto krožka (vodi jih Jože Bratuš), ki so razstavo 50 fotografij pripravili pod motom Prešernove pesmi Pod oknam: »Luna sije, kladvo bije…«. O delu foto krožka smo na spletnih straneh »Štajerske novice« že poročali, tokrat naj samo dodamo, da bo razstava na ogled še do 15. februarja.
violinistki-lara-pucko-levo-in-ziva-vidonja
Violinistki Lara Pučko levo in Živa Vidonja.JPG
Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko