Spomin na Franceta Prešerna

Prostovoljci pripravili pogovor ob čaju
vec-pesmic-je-zapela-vida-tos
Več pesmic je zapela Vida Toš.
Glede na lanski dobri obisk in zanimanje za pogovor ob čaju na Prešernov dan – 8.februarja – so se za podobno prireditev prostovoljci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, odločili tudi letos. Na sam slovenski kulturni praznik (petek, 8. februar) so privabili v DOSOR-jevo kavarnico Traminček številne zainteresirane: stanovalke in stanovalce doma, kot tudi zunanje obiskovalce.
himno-je-zapela-radmila-nesic
Himno je zapela Radmila Nešić.
Vse je pozdravila ambasadorka prostovoljstva v DOSOR-ju, Marija Erveš, prostovoljka Radmila Nešić pa je zapela slovensko himno – Prešernovo Zdravljico. Spodaj podpisani je v svojem nagovoru spomnil na 170-letnico smrti dr. Franceta Prešerna, na lanskoletno 100-letnico smrti pisatelja Ivana Cankarja, na letošnjo 200-letnico smrti pesnika Valentina Vodnika, kot tudi na letošnjo 100-letnico priključitve Prekmurja k matici (leta 1919 h Kraljevini Srbov, Hrvatov in Slovencev), sedaj Sloveniji.
pozdrav-marije-erves
Pozdrav Marije Erveš.
V program praznovanja so se vključili tudi stanovalci, kot tudi zunanji obiskovalci oziroma prostovoljci (Radmila Nešić, Vida Toš, Malči Prelog Kuzmič in drugi). Radmila in Vida sta peli znane uglasbene Prešernove ali druge ljudske pesmi, Malči je v duetu s stanovalko zapela ljudsko hudomušno pesem, spodaj podpisani pa je recitiral nekatere Prešernove pesnitve (magistrale Sonetnega venca, Zdravljico).
tudi-hudomusni-pevski-duet
Tudi hudomušni pevski duet.
Sama hiša DOSOR je poskrbela za lipov čaj in rogljičke, stanovalka Senta pa še kupljeno pecivo, da je tokratni enourni pogovor ob čaju vsekakor odlično uspel.
Filip Matko Ficko
Fotografije: Marija Erveš