Praznovanja Valentina v DOSOR-ju

Različne prireditve se bodo vrstile kar teden dni
harmonikar-robert-majeric-in-kitarist-joze-farkas
Harmonikar Robert Majerič in kitarist Jože Farkaš.
Po Sloveniji so nekoč kmečki ljudje pravili: »Valentin prinese ključe od korenin !« Zatorej je za 14. februar veljalo tudi, da je to prvi spomladin. A okrog Valentinovega se letos veliko dogaja v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Praznik zaljubljencev, kot Valentinovo v glavnem poznamo danes, bodo »obdelali« kar z nekaj prireditvami.
peciva-je-bilo-dovolj-za-vse
Peciva je bilo dovolj za vse.
Tako je delovna terapevtka Andreja Čuk Singhateh na dementnem oddelku pripravila, v sodelovanju z DOSOR-jevimi prostovoljci, Valentinov glasbeni dopoldan že v sredo, dan pred praznovanjem Valentina. V goste je prišel ljudski godec – harmonikar Robert Majerič iz Spodnjih Ivanjcev (že nekaj let prostovoljec DOSOR-ja), ob njem pa še kitarist in pevec Jože Farkaš Obilo iz Radencev (tudi prostovoljec) ter prostovoljka Radmila Nešić, ki običajno zapoje ljudske pesmi. Ob delovni terapevtki Andreji, je »gonilna sila« dopoldneva bila še prostovoljka Marija Erveš. Tako je ob glasbi, petju in plesu dopoldnaska poldruga ura zabave prehitro menila, pa še posladkali so se s pecivom.
plesali-so-ves-cas
Plesali so ves čas.
Preverjeni odlični organizatorki in vodji zabavne prireditve karaoke, gospodinja Mojca Kumlanc in kuharica Maja Zamuda, bosta na sam praznični Valentinov dan, 14. februarja ob 15. uri v avli DOSOR-ja, pozdravili ter napovedali številne nastope posameznic in posameznikov izmed stanovalcev in zaposlenih v DOSOR-ju, kot tudi zunanjih ljubiteljev petja, igranja in plesa. Konec tedna, v soboto, 16. februarja ob 14. uri, bodo v DOSOR-ju nastopili še fantje dalmatinske klape Solaris iz Šibenika, ker zaradi zaposlitev ne morejo na gostovanja med tednom. Njih nastop bo v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice, v 4. nadstropju doma in najverjetneje bodo ponovno navdušili s svojim nastopom. A s tem še Valentinovih prireditev ne bo konec.
poskrbeli-so-za-odlicno-zabavo
Poskrbeli so za odlično zabavo.
Valentinova tombola je napovedana za četrtek, 21. februarja ob 9.30, v velikem restavracijskem prostoru DOSOR-ja, še isti večer, med 18. in 21. uro, pa bo v DOSOR-jevi kavarnici Traminček tradicionalni seniorski večer, ki je zaradi druge prireditve na tretji četrtek v mesecu januarju letos odpadel.
Filip Matko Ficko