ПРИНЦЕЗА КАТАРИНА У ЧАЧКУ И КРАЉЕВУ ИСПОРУЧИЛА ПОМОЋ ВРЕДНОСТИ ВЕЋЕ ОД 100.000 ЕВРА

ПРИНЦЕЗА КАТАРИНА У ЧАЧКУ И КРАЉЕВУ ИСПОРУЧИЛА ПОМОЋ ВРЕДНОСТИ ВЕЋЕ ОД 100.000 ЕВРА

Србија, 10. април 2019 – Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина посетила је Општу болницу у Чачку и школу за основно и средње образовање „Иво Лола Рибар“ у Краљеву којима је званично уручила помоћ у вредности већој од 100.000 евра.

Донација чачанској болници састоји се од електричних медицинских кревета и медицинског потрошног материјала које је Фондација Принцезе Катарине обезбедила у сарадњи са хуманитарним организацијом „Проџект Кјур“ из Колорада, САД, док су у краљевачкој школи потпуно преуређена купатила, по стандардима за употребу лица са инвалидитетом, а овај пројекат помогли су породица Михајловић из Сједињених Америчких Држава и Лајфлајн Чикаго хуманитарна организација чији је покровитељ Принцеза Катарина.

„Увек сам срећна када помажемо и другим местима по Србији, јер Србија није само Београд. Србија су сви наши људи, општине, градови, села, свака улица. Наша Србија је прелепа земља, али којој увек може додатно да се помогне и да се унапреди. Данас су то болница у Чачку и школа у Краљеву, али то није крај, мој супруг и ја настављамо да помажемо, јер увек и свуда има простора за помоћ. Желим да захвалим свима који су помогли да прикупимо ову велику донацију, а то су Проџект Кјур, Лајфлајн Чикаго, дивна и хумана породица Михајловић из дијаспоре, као и г-ђа Марушка Топаловић. Када смо заједно, све је лакше, а резултати су велики. Овом приликом позивам децу на традиционалне васкршње пријеме у Белом двору, а свим нашим грађанима желим срећне и веселе празнике”, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Уручењу медицинске опреме присуствовали су директор Опште болнице у Чачку др Радослав Милошевић, као и градоначелник Чачка г-дин Милун Тодоровић, који су овом приликом захвалили Принцези Катарини на помоћи коју већ годинама обезбеђује градовима у Шумадији, а присуствовале су и чланице Удружења пословних жена „Надежда Петровић“ из Чачка и госпођа Беатрис Грозданић.

У школи „Иво Лола Рибар“ Принцеза Катарина присуствовала је приредби након које је деци поделила пакетиће са играчкама и књигама. Принцезу је, поред бројних ученика, дочекала и директорка школе г-ђа Маријана Минић која јој је захвалила на помоћи, а заједно су се подсетиле претходне посете када је Принцеза донирала и отворила нову сензорну собу и интерактивну таблу за дигиталну учионицу за ту школу.