ВЕНЧАЊЕ ПРИНЦА ДУШАНА И ВАЛЕРИ ДЕ МУЗИО

Опленац, Топола, 25. мај 2019 – Његово Краљевско Височанство Принц Душан и Валери Де Музио ступили су у свету тајну брака у цркви Светог Ђорђа на Опленцу. Венчање су чинодејствовали Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Јован и Његово Преосвештенство Епископ источноамерички Иринеј. Младожењин кум био је његов најбољи пријатељ г-дин Александар Сенуи.

Венчању Принца Душана Карађорђевића (унука Њ.К.В. Принца Павла и Принцезе Олге, сина Њ.К.В. Принца Александра и Принцезе Барбаре) и госпођице Валери Де Музио, присуствовали су многи чланови и пријатељи Краљевске породице Карађорђевић из Србије и иностранства – мајка Принца Душана Њ.К.В. Принцеза Барбара, Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар, Принцеза Катарина, Принц Филип и Принцеза Даница, Принц Мишел од Југославије, брат Принцезе Барбаре Принц Еуген од Лихтенштајна са супругом и децом Маријом, Аном и Јоханесом, Хелен вон Хабсбург, Гроф Игназ Вајт цу Теринг-Јетенбах са супругом Робинијом, Принц Тасило Фердинанд Метерних-Шандор, Александар и Рудолф од Лихтенштајна и Грофица Елизабета Кајндл-Шенборн.

Након венчања и вечере у Белом Двору, Њ.К.В. Престолонаследник Александар пожелео је младенцима добро здравље и дуг и срећан заједнички живот.

Српског и лихтенштајнског порекла, након 11 година школовања у енглеским интернатима, Принц Душан је завршио студије на Универзитету Мекгил у Монтреалу, стекавши диплому политичких наука и међународних односа. Након тога, одлучио је да проведе годину дана у Београду, где је учио српски и путовао широм Србије да би се поново повезао са својим наслеђем и коренима. Прво стажирање принца Душана било је у УНЕСКО-у, а затим је радио у Лореаловом одељењу за путовања и малопродају и у одељењу за маркетинг и комуникације компаније Еуроспорт. Након тога придружио се предузетничком пројекту у сектору авио карата, где је радио на стварању теретног чворишта у Јужној Америци. Принц Душан провео је 9 година радећи у Паризу и Њујорку у једној од водећих светских креативних мрежа бутика (ФРЕД & ФАРИД), која је специјализована за друштвена, садржајна и техничка решења за брендове, радећи на разним међународним брендовима, и сарађујући са водећим личностима у дигиталној уметности, музици, моди, фотографији, политици и спорту.

Италијанског порекла са очеве стране, и мађарског са мајчине, госпођица Валери Де Музио је одрасла у Њу Џерсију и провела последњих 25 година у Њујорку. Након похађања Модног института за технологију у Њујорку, стекла је дугогодишње интердисциплинарно искуство у модном оглашавању, уредништву и односима с јавношћу. Била је менаџер за односе с јавношћу у компанији Гучи, као и уредник за модно тржиште часописа Харперс Базар.