PREDSEDNIK MIROVIĆ PRIMIO AMBASADORA SLOVENIJE

1-srdacan-susret-mirovic-levo-i-ambasador-jarc

Srdačan susret Mirović levo i ambasador Jarc.
Novi Sad 29. maj – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je ambasadora Slovenije Jarc Iztoka.
Mirović i Jarc su na sastanku u Pokrajinskoj vladi razgovarali o mogućnostima unapređenja saradnje, posebno u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, a istaknuto je da prostor za saradnju postoji i u oblasti kulture, kroz direktno povezivanje ustanova kulture.
2-razgovori-su-protekli-u-prijateljskoj-i-srdacnoj-atmosferi

Razgovori su protekli u prijateljskoj i srdačnoj atmosferi.
U prijateljskoj i srdačnoj atmosferi predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador Republike Slovenije u Republici Srbiji Iztok Jarc, ocenili su da je intenziviranje kontakata kroz privrednu saradnju u obostranom interesu.
Ambasador Jarc je naglasio da Slovenija ima tradicionalno dobre odnose sa Srbijom, koji su isto tako dobra osnova i za privrednu saradnju. On je dodao da je broj srpskih investicija u Sloveniji u porastu, i pozvao kompanije iz Srbije i AP Vojvodine da aktivnije posluju u Sloveniji. Jarc je još dodao i da je za Sloveniju interesantna razmena iskustava koje Novi Sad ima kao nosilac titula Omladinske prestonice 2019. i Evropske prestonice kulture 2021.
3-ambasador-jarc-iztok-u-sredini-sa-saradnicima

Ambasador Jarc Iztok u sredini sa saradnicima.
Tokom susreta razmotrena je i ideja da se na jesen organizuje susret srpskih i slovenačkih privrednika, koji će dodatno unaprediti ekonomsku saradnju i omogućiti povezivanje investitora i kompanija u različitim oblastima privrednog delovanja.

Radomir Čubranović
Fotografije: Aleksandra Čubranović