LEGENDARNE AVSENIKOVE VIŽE V RAZPRODANIH KRIŽANKAH POŽELE STOJEČE OVACIJE

Ljubljana, 14, junij – Ansambel Saša Avsenika je sinoči v kultnih Plečnikovih Križankah uprizoril pravi narodnozabavni spektakel. Z gala koncertom je namreč obeležil 10. obletnico delovanja. Pri tem je v svojo sredino povabil kar nekaj imenitnih gostov ter dokazal ne samo, da ostaja sinonim za mojstrsko ustvarjanje in izvedbo narodnozabavnih stihov, ampak da s ponosom ohranja neprecenljivo glasbeno dediščino, ki sta jo narodnozabavni glasbi zapustila legendarna brata Slavko in Vilko Avsenik.
1
Sašo Avsenik, vnuk legendarnega Slavka Avsenika, je pred desetimi leti stopil v velike čevlje, ki mu jih je zapustil njegov dedek. Pričakovanja so bila upravičeno zelo visoka, a neprekinjena desetletna kariera ter več kot dvesto nastopov na leto tako na domačih kot tujih tleh so jasen pokazatelj, da bo Sašo s svojim ansamblom še naprej zanosno ohranjal in nadgrajeval bogato glasbeno pot družine Avsenik.
5
Sašo Avsenik je s celotno ekipo poskrbel za navdušenje.

Del najlepših Avsenikovih skladb, ki so zaznamovale prvo dekado delovanja so izvedli skupaj s SIMFONIČNIM ORKESTROM CANTABILE, pod vodstvom dirigenta Marjana Grdadolnika, pridružil pa se jim je tudi Sašov oče, GREGOR AVSENIK. V svojo sredino so povabili tudi nekaj izvrstnih glasbenih gostov, med drugim Marka Vozlja in vseh sedem pevk, s katerimi so sodelovali v dosedanji karieri.
8
Med številnimi gosti je bil tudi Marko Vozelj.

3
Topla junijska noč, čaroben ambient Križank in poskočne Avsenikove viže so med obiskovalci poskrbeli za stoječe ovacije in nepozaben večer, kar jasno dokazuje, da Avsenikove skladbe niso samo neprecenljiv del zakladnice narodnozabavne glasbe, ampak že kar del naše kulturne DNK.
Foto: Marko Alpner