MARIJA OREL: MODROSTI IN SKRIVNOSTI ZA OHRANJANJE MLADOSTI

KNJIGA ZA VSE ČASE
modrosti-in-skrivnosti-za-ohranjanje-mladosti-marija-orel-195x300
Ne sprašujmo se, kaj od nas hočejo okolica, starši, partner, sistem. Ko enkrat vemo, kaj hočemo, potem ne sprejemamo kompromisov ali približkov. Takrat si lažje upamo biti samosvoji, upamo si biti drugačni. Čeprav to ni preprosto, se lahko samo tako približamo svoji prvobitni naravi, ki je osnovni pogoj za srečo in svobodo.
20180501_115939
Nihče ni tako izgubljen kot tisti, ki je zatajil svoje sanje. Tistega, ki jih zatajuje, ker o njih dvomi, bo začelo zatajevati življenje. Zato ne čakajmo in upajmo, da se nam bodo želje začele čudežno uresničevati – sami smo tisti, ki jih lahko oživimo. Želje so esenca življenja in čudovit instrument, s katerim se izognemo životarjenju. Prej ko jih bomo spremenili v cilje, prej bo naša energija pravilno usmerjena.

Kdor ne zna uživati, medtem ko čaka, tudi ne zna uživati, medtem ko živi.

Najlepših stvari na svetu nikoli ne moremo razumeti, lahko jih le čutimo. Skrita sila, ki pomaga ptičji duši splesti gnezdo, je prevelika za človekov razum.

Samota je strašljiva zato, ker je ne poznamo, a prav ona je odlična učiteljica, saj v nas prebuja resnico; povezuje in vzgaja nas v najboljšega družabnika. Kdor se je naučil dotakniti lune, nikoli več ne bo osamljen.

Lepota se zgrne v človeka in predenj, ko utihne. Šele ko se odlepimo od misli, lahko skozi nas spregovori tisto, kar nas presega.

Človek, ki ni svoboden, ne more biti iskren, tako kot človek, ki ni iskren, ne more biti svoboden.

Zavestno iščimo dobro in pozitivno; najprej v sebi, potem v vsakem in vsem. To je esenca, ki privlači in prinaša veselje ter pričara pogled na življenje, kakršno s resnici je. Veličastno.

20180501_121335
Najtežjo in hkrati najkoristnejšo bitko človek bije takrat, ko se bori za to, da bi prenehal skrivati svojo resnico in lepoto.

Najboljši način, da se razveselim, je, da razveselim druge. Temu je namenjen nasmeh.

Dokler razmišljaš v pojmih krivica in pravica, ne moreš spoznati, kaj je resnica.

Ljubeč človek te ne more raniti z grobimi besedami, medtem ko te neljubeč lahko z nežnimi. Ljubezen zahteva svobodo, svoboda zahteva zaupanje, zaupanje zahteva tveganje. Tako se konča životarjenje.

Strah pred izgubo navidezne varnosti in udobja človeka sili, da se upira spremembi. Upirati se spremembi pomeni upirati se življenju. Takrat življenje postane kruto.

Nihče ni bogatejši od človeka, ki ve, da je največje bogastvo on sam.
20180617_190327
Človek, ki te ljubi, bo tvoj tudi, ko bo daleč stran z drugimi. Tisti, ki te ne, ne bo tvoj niti takrat, ko bosta sama skupaj v postelji. Ljubezen je svobodna ptica. Če jo skušaš spraviti v kletko, boš sam sebe ogradil od nje.
Marija Orel, roj. 29.3.1952 v Ljubljani. Znanje, podano v priročniku, so mi pomagali odkrivati svetovno znani mojstri Swami Satjananda Sarasvati, biharska šola joge, Dzongsar Jamyang Khjentse, budistični mojster, režiser in pisatelj, Jisu Sunim, zen mojster
Če bi človek vedel kaj se skriva v njem, bi nemudoma opustil vse nepotrebne opravke in začel kopati po sebi, da bi našel davno izgubljen zaklad. Zadovoljen človek je tisti, ki ne misli, da bi moral biti drugačen kot je, delati kaj drugega kot dela in biti kje drugje kot je.
Knjižica z bogato vsebino, ki se lahko, enostavno in hitro bere, je pravi vir življenjskih modrosti… lahko bereš poglavje za poglavjem, resnico za resnico ali pa naključno odpreš stran in se poglobiš v razumevanje konkretne resnice, ki jo tisti trenutek potrebuješ.
Odlična knjiga, ki jo težko odložiš, dokler je ne prebereš do konca in ko jo prebereš do konca, lahko začneš znova. Polna je modrosti, hkrati pa ima praktična navodila, vaje in energetske formule. Prava zakladnica navodil za življenje… Nataša Bogme-Kirn, mag.
Knjiga je lahkotna in topla, boža in ogreje, prebudi vse speče, kar je že v nas, polna je modrosti in srčnosti, prav taka kot je avtorica sama. Nina Šiler, dipl.teo.

Avtorica je izjemna ženska, ki je iz šibkih korenin zrasla v močno drevo, ki raste in daje ljudem navdih – močna v vsej svoji veličini. Kapo dol. Na preprost način je na kratko opisala bistvo življenskega potovanja. To se mi zdi zelo dobro, ker je dejansko priročnik, ki ga lahko vzame v roke vsak, ne glede na spol, starost in stopnjo razumevanja. Melani Racek, štud. medijske produkcij.