ВЛАСТИМИР ВУЈИЋ ДОПИСНИ ЧЛАН АКАДЕМИЈЕ РАС

Велико признање проф. Властимиру Вујићу
dsc_3980-1

Управни одбор Развојне академије Србије (РАС), уз САНУ најкредибилније установе оваквог ранга у Републици Србији, 24. маја (на Дан Светог Ћирила и Методија) ове године, донео је одлуку да се у РАС Академију за дописног академика прими Властимир Вујић из Мађарске (иначе дописник политичког магазина „Печат“ из те земље и рођени Куљанин).
dscn4232
На Видовдан, 28. јуна, СРА издаје Повељу о проглашењу Властимира Вујића за дописног члана Академије, а 11. јула у просторијама Свесловенског Савеза у Венизелпосовој улици број 31 (бивша улица Ђуре Ђаковића) у Београду, председник РАС Академије проф. мр Алек Рачић му је свечано и уручује. Новом Академику, проф. мр Властимиру Вујићу у надлежност је том приликом дато и руковођење Одељењем за омладину и спорт, као и повереништво РАС Aкадемије за Мађарску и Словачку.
povelja
Ова престижна Академија бави се духовним и биолошким очувањем српског народа кроз сарадњу са свим институцијама које прихватају такву мисију и циљеве РАС Академије. Она има осам oдељења – правно, техничко, здравствено, еколошко, научно-просветно, за духовност и породицу, уметност и културу, и – омладину и спорт.
scan0007-1
Такође, има и 31 академика-повереника у исто толико држава на четири од пет континената. Има их у Европи, Азији, Америци и Аустралији, каo и на једном подконтиненту – Индији. РАС Академија има и два инострана академика – Сергеја Бабурина (Русија) и Шен Ханга (НР Кина).
Сајт Академије је: rasakademija