INDOKTRINIRANI SU POČELI DA SE BUDE

– U vezi falsificiranja porekla Albanaca –
Piše : Prof. Dr Kaplan BUROVIĆ, akademik

Do 2017.godine, sajt PRESHEVAJONE.com albanske dijaspore u Preševo-Srbija, zahvaljujući svom dopisniku iz Ženeve, koji je nastojao da me ubedi da sam Albanac, pisao je pozitivno za mene. Negde u februaru te godine, neslučajno pred samo promovisanje mojeg dela u Podgorici NJEGOŠ I ALBANCI, oni su objavili jedan falsifikovani «intervju», koji mi je tobože učinio njihov pomenuti dopisnik, prikazujući me kao Albanca, i to njihovoga kova. Čim sam to video – protestirao sam. Tada je ovaj sajt okrenu stranu i počeo da laje protiv mene kao i svi drugi albanski sajtovi Albanije i njene dijaspore.
Dana 04. novembar 1917. godine oni objavljuju svoj redakcioni članak ALBANSKI AKADEMIK : SKENDERBEG JE SERBIN ! EVO NJEGOVA « SVEDOČANSTVA » – https://www.preshevajone.com/akademiku-shqiptar-skenderbeu-eshte-serb-ja-deshmite-e-tij/
Falsifikatima, lažima i uvredama između ostalog pišu: «»»Albanski» albanolog iz Ulcinja, Kaplan Burović, u jednom intervjuu za ruska medija (Sputnik) govorio je ne samo o poreklu Albanaca, već i za porijeklo nacionalnog heroja Albanaca – Skenderbeg…prema njemu «Albanci nisu autohtoni, već došljaci na Balkan…On poriče pretendiranja Albanaca da su najstariji narod i da imaju ilirsko poreklo…On upada u protivurečnost i sa akademicima i istoričarima «čisto» srpskim koliko se tiče porekla Albanaca, koji priznaju realnost da Albanci u Albaniji, Kosovu i Balkanu su autohtoni, dovoljno da ovde spomenemo izjave poznatog srpskog akademika prof. dr Rade Mihaljčić, koji u školskoj knjizi šestog razreda, za istoriju, štampana od Instituta za tekstove u Beogradu, piše: «Albanci su drevan narod i autokton na Balkanu, dok su Srbi došljaci sa istoka. (“Albanci su starosedeoci a Srbi dosljaci na Balkan!”)…Počasni član akademije nauka, akademik Kaplan Burović, albanolog sa svetskom slavom, autor 103 knjiga, kao i slavne poeme « Izdaja » i « Bojana », za koju je uhapšen dana 4.marta 1959, zbog stavova prononciranih u njima proveo oko 43 godina u albanskim zatvorima».
Naglašavam pre svega da tekst Sputnika i R.Mihaljčića nije preveden na albanski korektno. Ima puno svakakvih grešaka, koje mestimično menjaju i smisao rečenice. Koliko za primer navodim da Mihaljčićev tekst «Albanci su starosedeoci» ne prevodi se «Shqiptarët janë popull i lashtë» (Albanci su drevan narod), jer STAROSEDEOC i DREVAN nije ista stvar. Starosedeoci na Kosmetu su i Srbi, ali nisu i drevan narod. Sve srpske reči-kompozicije koje počinju sa STARO- na albanski se prevode sa I VJETER (starobugarski, staroslovenski, starodalmatinski, starohrvatski i dr.). I REČNIK Albanološkog Instituta Prištine srpsko-hrvatski – albanski, reč STAROSEDELAC ne prevodi kako su je preveli u redakciji PRESHEVAJONE, već, VENDAS, što znači MEŠTANIN.
Albanski prevodi su puni namernih grešaka, falsifikata, posebno kad sam u pitanju ja.
Ali, vratimo se pretendiranja ove Redakcije.
Još u samom naslovu pišu : EVO NJEGOVA « SVEDOČANSTVA » da je Skenderbeg Srbin. Uzalud ćete tražiti po njihovom članku ta svedočanstva, jer nijedno mi ne navode.
Nekoliko meseci posle demantiranja mog pretendiranja da je Skenderbeg Srbin, njihov istoričar Paskal Milo im sred Tirane reče da je Skenderbeg čistokrvni Srbin i da ih to ne treba ni najmanje da iritira, kao što i nas Srbe ni najmanje ne iritira što nam je Albanac Sinan Hasani bio presednik Jugoslavije.
Ja nisam prvi koji je konstatirao da je Skenderbeg Srbim. Rekao je to pre mene veliki prijatelj Albanaca Austrijanac Arnold von Hahn, koga ovi Albanci cene vrlo-vrlo mnogo, ali prećutkujući to što je rekao za Skenderbega. Reče im to u poslednje vreme i švajcarski akademik Oliver Schmitte, profesor na Universitetu u Beču. Ovo kao da ih malo uznemiri, jer on to objavi i na albanski jezik. Ipak za nijednoga od njih nisu lajali, kao što to laju protiv ovog Kaplana i šejtana, koji im je i za Envera Hodžu rekao…Što im je to rekao ?! Da nije Albanac ?! Halal mu bilo to, ali im je rekao i da nije bio ni komunista, već bandita, i to – od onih najcrnjih koje poznaje istorija albanskog naroda i čovečanstva uopšte.
Razlika između mene i onih koji kažu isto – da je Skenderbeg bio Srbin, jeste u tome, što su do sada svi samo rekli da je Skenderbeg bio Srbin, ali se nisu zauzeli i dokazivanjem. Ja sam prvi koji sam prostudirao problem i dokazao to.
Što se tiče mog pretendiranja i dokazivanja da Albanci nisu autohtoni ni u samoj Albaniji, kamo li na Kosmetu, ja sam im od vremena rekao da je to pre mene rekao i njihov Bog albanologije, akademik, prof. dr Ećrem Čabej.
Isto tako, da Albanci nemaju nikakve veze ni sa Pelazgima i Ilirima, pre mene su im to rekli njihovi najveći albanolozi: Čabej-Buda-Demiraj. Samo što su oni to imali za spoljašnju upotrebu, za komunikaciju sa svetskim naučnicima, albanolozima.
Svi ovi Albanci, koji slepo nasrću na mene, mobilizirani su za to od Enverovaca. Ovi, aktuelno, ne mogu da istupe protiv mene zato što ih demaskiram kao crnu bandu kriminalaca, koji nisu poštovani nikakve zakone, pravila i principe savremenog čovečanstva, pošto se sav albanski narod za to slaže samnom. Da bi mobilizirali protiv mene albanski narod, oni prećutkuju demaskiranja koja činim Enveru Hodži i hvataju se zato što sam izjavio da nisam Albanac i što dokazujem da Albanci nisu ni autohtoni, niti Iliri, ponajmanje Pelazgi.
Što se tiče srpskog akademika prof. dr Rade Mihaljčić i svih onih koji se slažu sa albanskom falsifikovanom istorijom, ni on ni ma ko drugi nisu nam dokazali ničim da su Albanci autohtoni, odnosno Iliri i Pelazgi. Niti su to pokušali. Oni kao papagali ponavljaju da su Albanci autohtoni i poreklom od Pelazga i Ilira. Kao Mihaljčić je bio i srpski presednik Dobrica Ćosić. Svi su oni bili i jesu indoktrinirani sa falsifikovanom istorijom albanskog naroda, ako ne i potplaćeni od albanske narko mafije, kako pretendira Jovan Deretić upravo za Mihaljčića.
Od kad sam objavio moje albanološke teze indoktrinirani su počeli da se bude i osvešćuju širom sveta, pa i kod nas, u eks-Jugoslaviji, pa i u Albaniji. Smeta ih u tome mnogo titoizam (U Albaniji – enverizam !), ali je istina neumoljiva. Kad tad ona pobeđuje. Oslobađanjem od titiozma-enverizma, naši i albanski istoričari će se osloboditi i od mnogih drugih zabluda.