ŽICOM PROTIV SVOG NARODA

Piše: MARKO LOPUŠINA
bazen-u-banji-vrujci-pod-podljikavom-zicom
Bazen u Banji Vrujci pod bodljikavom žicom.

Banja VRUJCI kod Mionice je lepo selo sa blagotvornom toplom vodom, ali je ujedno i logor za najdraže goste – penzionere. Oko bazena je postavljena BODLJIKAVA žica da penzioneri ne pobegnu posle isteka važenja vaučera ili da čuva kupače od meštana. Hotel, vlasnik bazena je jedini u Evropi koji ima BODLJIKAVU ŽICU i svojevrsni logor za turiste. Ulaznica za bazen je inače 400 dinara.

Banja Vrujci je izgubila draž priordnog odmarališta, jer je sem hotela i obližnjeg konaka, kao i crkve, sve zaraslo u travuljinu. Smeće je svuda po selu, naročito subotom i nedeljom. Najružnijo je urušeni kompleks stare fabrike “Voda, voda”. I dok se u selu na tri bazena ulaznice plaćaju 300, 400, 500 i hiljadu dinara, neki ljudi besplatno uzimaju banjsku vodu u stotinama kanistera i voze za Beograd gde je preprodaju kao lek za reumu i bolesti kože.

Očigledno je da vlast iz opštine Mionica ne vodi dovoljno računa o ovoj banji. Kada penzionerima isteknu vaučeri i turisti odu, Banja Vrujci će biti prazna i dosadna. Žao mi je što tako uništavamo još jedno nekada divno mesto.