FeKK TUDI NA MUZEJSKI PLOŠČADI METELKOVA

Po razprodani otvoritvi in uspešni zabavi nas na FeKK-ov torek čaka sproščanje ob najboljših evropskih kratkih filmih iz sekcije EFA: Short matters!. To so filmi, ki so se lansko leto potegovali za Evropsko filmsko nagrado, ki jo podeljuje Evropska filmska akademija, kar je svojstven ekvivalent oskarjem. Na sporedu bodo ob 16.30 v Kinodvoru, ob 18.30 pa se program festivala nadaljuje v Slovenski kinoteki. Ponovno bomo gledali filme iz Slovenskega filmskega arhiva, tokrat zbrane pod naslovom FeKK SLAVJE: Ženske. Gre za filme poznanih slovenskih režiserjev, kot sta Mako Sajko in Boštjan Hladnik.

Ob 20.30 bo FeKK končno zaživel tudi zunaj kinodvoran – na Muzejski ploščadi Metelkova, kjer bomo jutri videli prva sklopa tekmovalnih programov FeKK SLO in FeKK YU. Začeli bomo s programom, ki bo predstavil ustvarjalce iz držav bivše Jugoslavije, ob 22.15 pa nadaljujemo s slovenskim tekmovalnim programom.

VR kino se v Kinodvor pod okriljem festivala FeKK vrača drugo leto zapored in bo v času trajanja festivala ponudil nabor štirih večkrat nagrajenih 360-stopinjskih filmov preteklega leta. Med festivalom se odvijajo tudi večdnevna scenaristična delavnica Kratka scena, delavnica za slovenske organizatorje mednarodnih filmskih festivalov Praznujmo raznolikost! ter filmskokritiška delavnica Ostrimo pogled na FeKK-u.

Koristne materiale najdete tudi v press kitu, v katerem bodo kmalu na voljo fotografije včerajšnjega dogajanja (avtorica je fotografinja Asiana Jurca Avci).