NOVA ZGRADA RADIO-TELEVIZIJE VOJVODINE – SIMBOL MODERNE SRBIJE

NOVA ZGRADA RADIO-TELEVIZIJE VOJVODINE – SIMBOL MODERNE SRBIJE
a-zavrsni-radovi-nove-zgrade-rtv-a
Završni radovi nove zgrade RTV-a.
September 6, 2019
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, generalni direktor pokrajinskog javnog servisa dr Miodrag Koprivica, Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević obišli su, danas (petak,6. septembar 2019.) radove na novoj zgradi Radio-televizije Vojvodine u Novom Sadu.
Posle obilaska budućeg velikog televizijskog studija, centralnog i frontalnog desk-mesta gde će raditi novinari svih nacionalnosti, predsednik Mirović je izrazio zadovoljstvo što sve ide prema planiranoj dinamici iako je reč o izuzetno komplikovanom projektu.
b-miodrag-kopriivica-dragana-milosevic-i-igor-mirovic-s-leva
Miodrag Kopriivica Dragana Milošević i Igor Mirović s leva
Pokazana je sposobnost da se obnovi ono što je uništeno u NATO agresiji 1999. godine.
-Ova zgrada postaće simbol moderne Srbije, rekao je predsednik Mirović, koji je ujedno i predsednik Odbora za izgradnju nove zgrade RTV i dodao: – Prema rečima izvođača radova, zgrada će biti gotova u novembru i to za samo dve i po godine od početka izgradnje. Izgradnja objekta koštala je više od 3 milijarde i 220 miliona dinara, a u toku je javna nabavka za tehničko-tehnološko opremanje zgrade u vrednosti od oko 550 miliona dinara. Reč je, pre svega o televizijskoj i radijskoj studijskoj opremi i svemu što je potrebno za emitovanje programa u najsavremenijem formatu.-
Mirović je dodao da su u toku razgovori vezani za enterijersko opremanje i naglasio koliki je značaj izgradnje nove zgrade RTV-a, u kojoj će njeni zaposleni, od naredne godine, imati uslove za rad, kao ni u jednoj televiziji na prostoru bivše Jugoslavije.
-U pitanju je institucija važna za informisanje građana, za beleženje svega što se dešava u životu svih građana Vojvodine i uloga Radio-televizije Vojvodine, koja proizvodi program na srpskom i jezicima nacionalnih zajednica, je u tome nemerljiva-, istakao je predsednik Pokrajinske vlade.
c-igor-mirovic-daje-izjavu-novinarima
Igor Mirović daje izjavu novinarima.
Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica podsetio je da stavljanje nove zgrade u funkciju nije nešto što će se desi za “tren oka”, nego će zahtevati fazno preseljenje.
-Ne možemo samo ukinuti signal i upaliti ga na nekom drugom radnom mestu, niti preseliti sve radnike i dati im da rade sa novom, savremenom tehnikom i tehnologijom. Moramo ih prethodno obučiti. Do kraja ove godine, trebalo bi da tehnički opremimo zgradu za puštanje prvog signala, a u narednoj godini treba da nastavimo sa tim kako bismo preselili i stavili u funkciju svih sedam medijskih platformi Radio-televizije Vojvodine. U planu je da prvo osposobimo jedan radijski studio, a zatim da preselimo ceo radio-, rekao je Koprivica i izrazio zahvalnost svim finansijerima-Republičkoj i Pokrajinskoj vladi i Gradu Novom Sadu što će zaposlenima omogućiti da rade u novoj zgradi. On je, takođe, zahvalio Slovačkoj televiziji, koja će učestvovati u tehničkom opremanju zgrade u vrednosti od 50 hiljada evra.
Pre nepune dve godine 22. novembra 2017. godine predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je prilikom polaganja kamena temeljca ove zgrade RTV-a, pored ostalog rekao:
– Gradimo tamo gde su drugi rušili, i to što gradimo biće modernije i bolje. Sa novog objekta od 18 000 kvadrata videće se celi Novi Sad, a emitovaće se program za sve ljude koji žive u višenacionalnoj Vojvodini. Taj program donosi jednakost i doprinosi tome da pripadnici svih nacionalnih zajednica budu ravnopravni članovi našeg društva i države.-
Radomir Čubranović