63. TRENUTAK VEČNOSTI

Roman “63. trenutak večnosti” Momčila Minića koji govori o bitki na Košarama 1999. godine ušao u najuži izbor za cenjenu nagradu
Pripadnik legndarne 63. padobranske birgade i srpski pisac Momčilo Minić nominovan je za veoma cenjenu nagradu u Rusiji “Zlatni vitez”. Pokrovitelji ove ugledne nagrade su predsednik Rusije Vladimir Putin, patrijarh Ruske pravoslavne crkve Kiril, kao i parlament Ruske federacije.

Momčilo Minić napisao je roman “63. trenutak večnosti” u kojem je opisao ratne dane provedene na Košarama 1999. godine tokom agresije NATO i albanskih terorista OVK na Srbiju i Crnu Goru. Knjiga je prevedena na ruski jezik, a Minić za nagradu konkuriše u kategoriji “Literatura i istorija slovenskih naroda”.
rusko-priznanje
MOMČILO MINIĆ FOTO: KURIR
Rusi su očigledno prepoznali prave vrednosti i istorijsku borbu srpske vojske i specijalne 63. brigade na Kosovu i Metohiji. Vest je sa posebnim oduševljenjem dočekana među padobrancima, bivšim pripadnicima legendarne brigade, koja je nažalost početkom 2000. godine rasformirana i sada postoji samo kao bataljon.

Momčilo Minić je već dobio neke poruke od bivših ratnih drugova:
– Odoše srpski padobranci u istoriju!

Ceremonija uručenja nagrada biće organizovana od 14. do 18. oktobra u Pjatogorsko-Stavropoljskoj oblasti.

(A. Radonić)