Велико признање проф. Властимиру Вујићу

Професор Српске гимназије “Никола Тесла” у Будимпешти, Властимир Вујић, изабран је за дописног члана Развојне академије Србије (РАС).
dsc_3980
Управни одбор Развојне академије Србије (РАС) 24. маја (на Дан Светог Ћирила и Методија) ове године, донео је одлуку да се за дописног академика прими Властимир Вујић из Мађарске (рођени Куљанин, дописник недељника „Печат” и професор у Српској гимназији “Никола Тесла” у Будимпешти).
dsc_3983
На Видовдан, 28. јуна, СРА је издала Повељу о проглашењу Академика Властимира Вујића за дописног члана Академије, а 11. јула у просторијама Свесловенског савеза у Београду, председник РАС Академије, проф. мр Алек Рачић му је свечано и уручио.
Новом академику, проф. мр Властимиру Вујићу у надлежност је том приликом дато и руковођење Одељењем за омладину и спорт, као и повереништво РАС Aкадемије за Мађарску и Словачку.
dsc_3988
Ова Академија бави се духовним и биолошким очувањем српског народа кроз сарадњу са свим институцијама које прихватају такву мисију и циљеве РАС Академије. Она има осам (8) Одељења – правно, техничко, здравствено, еколошко, научно-просветно, за духовност и породицу, уметност и културу, и – омладину и спорт. Такође, има и 31 академика-повереника у исто толико држава на четири од пет континената. Има их у Европи, Азији, Америци и Аустралији, каo и на једном подконтиненту – Индији.
vujic
РАС Академија има и два (2) инострана академика – Сергеја Бабурина (Русија) и Шен Ханга (НР Кина).