ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА “24 САТА ЕЛЕГАНЦИЈЕ”

prestolonaslednik-aleksandar-princeza-katarina-i-njena-cerka-alison-na-izlozbi
Београд, 6. септембар 2019 – Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина били су вечерас домаћини званичног отварања тродневне манифестације “Ђенерали 24 сата елеганције”.

Овогодишње издање “Ђенерали 24 сата елеганције” се одржава у сарадњи са британском Привредном комором, Јагуаром, Belgrade Waterfront и Српским Савезом за историјска возила (чланом ФИВА-е), а посвећено је британским луксузним брендовима који су синоним врхунског квалитета израде и мајсторства детаља.

У оквиру овогодишње манифестације прославља се и осамдесетогодишњица једине Гран при трке која је 1939. године вожена у Београду и чији је домаћин тада био Њ.В. Краљ Петар II, отац Престолонаследника Александра. Краљ Петар II, по коме је трка тада носила име, пехар је уручио тадашњем победнику Тацију Нуволарију, једном од најпознатији тркача из прве половине прошлог века. После 80 година, на сам дан рођења Краља Петра II пехар се вратио у Београд, и у оквиру манифестације Ђенерали 24 сата Елеганције симболично је предат Престолонаследнику Александру на вечерашњем отварању. Подсећања ради, на Белом двору је у току изложба “Њ.В. Краљ Петар II – стварање Краља” која је посвећена прослави рођендана последњег југословенског краља.

Манифестација “Ђенерали 24 сата Елеганције” је почела свечаним отварањем јединствене изложбе MASTERS OF EXCELLENCE, где су се представити мајстори елеганције: чувена куће елеганције ЕDWARD SEXTON из Лондона са својим ручно рађеним оделима, који облаче светске звезде попут Мик Џегерa и Елтон Џона, Наоми Кемпбел и Ени Ленокс; TURNBULL & АSSER креатори ручно шивених кошуља чији је клијент био Винстон Черчил лично; мајстори ексклузивне руком рађене обуће GAZIANO & GIRLING, чије моделе носи Принц Чарлс.

Аутомобилска звезда вечери био је 100% електрични Јагуар I – PACE, европски и светски аутомобил године који је био изложен испред Белог Двора.

Поред етаблираних светских брендова ту су и врхунски мајстори нове генерације као што су милански бренд VIOLA МILANO са колекцијом ексклузивних кравата, као и српски дизајнер ручних сатова, Јован Јелић, који ствара под брендом HOH, Еvica Gloves – ручно рађене рукавице Евице Милованов Пенезић и Зоран Смиљанић, дизајнер сензационалних женских шешира под брендом BLACKBIRDFIELD.

На пријему који је уприличен на отварању манифестације гости су имали прилику да уживају у Bean and Leaf кафи, која се прави само од одабраних висококвалитетних зрна кафе.

Током вечери организована је аукција изложених експоната и прикупљена средства донирана су хуманитарној фондацији Њ.К.В. Принцезе Катарине.

Манифестација “Ђенерали 24 сата Елеганције” трајаће до 8. септембра а наставља се дешавањима на другим локацијама у Београду.