VATIKAN NE ŽELI AMERIKU NA BALKANU

Marko Lopušina

Sveta stolica zna da je otimanje Kosova i Metohije delo SAD. Amerikanci žele da na tlu Evrope imaju svoju 51 državu i napravili su je. Vatikan ne priznaje Kosovo jer ne želi SAD na Balkanu. Za Vatikan otimanje KiM je nasilna dominacija Amerike, što se pokazalo i brzopoteznim osvajanjem Makedonije ili pokušaj da se NATO uvede u BiH mimo volje naroda.

Cilj SAD je da EU bude slaba i da je stalno destabilizuje sa napetim stanjem u Makedoniji, BiH i u Srbiji. Ima indicija da su SAD imale svoje prste i u Kataloniji, a posebno u Ukrajini. Tako Amerika izazivanjem političkih i vojnih kriza ljulja EU i preti da će je razoriti, ako Evropljani ne prihvate “američku ralnost” ma Starom kontinentu.

Uz okupaciju tuđih prostora SAD šire i novu ideologiju, po kojoj, države i nacije ne postoje – postoji samo ujedinjena američka imperija. Primer za takvo upravljenje Evropom je nagovor Britanaca da se na silu odvoje od EU, zbog čega najveću štetu ima upravo V. Britanija. Drugi drastičan primer uplitanja SAD u evropske države je nagovor članica EU, posebno Nemačke da uvedu sankcije Rusiji. Od tih sankcija najveću štetu ima upravo Nemačka, vladar EU, jer je njen izvoz u Rusiju, vredan nekoliko milijardi evra, zaustavljen. Otuda recesija kuca na vrata nemačke privrede, ali Berlin ne sme da se buni protiv Vašingtona. Može se lako dogoditi da predsednik Tramp uvede sankcije Nemačkoj i zaustavi izvoz Nemaca u Ameriku.

EU nije sposobna da se suprotavi takvim potezima SAD, niti novim pretnjama narušavanja stabilnosti EU, jer Amerika, tvrdi da su oni oslobodioci Starog kontinenta i graditelji moderne Nemačke, predvodnika Evrope. U takvoj situaciji Srbija je izgubila pokrajinu otimanjem jer SAD žele da tzv. Kosovo bude bure baruta koje mogu da zapale.

SAD su otimanjem srpske južne pokrajine načinili nasilnu izmenu granica, Srbe učinili nacionalnom manjinom u sopstvenoj zemlji i ugrozile hrišćanstvo na Balkanu. Uvođenjem islama u BiH, Severnoj Makedoniji i Srbiji kao državne politike, koju sprovode agresivni političari, muslimanski nastrojeni, Vašington ugrožava hrišćanstvo na jugu Evrope. Nemačka i EU to trpe, čak pristaju na uvoz muslimanskog življa u svoje zemlje, ali Vatikan, koji shvata američku podmuklu politiku rušenja EU, to osuđuje ne priznavanjem tzv. Kosova.