GRADONAČELNIKU BLEDA JANEZU FAJFARU – PRIZNANJE „ZLATNI KLJUČ PODUNAVLJA“

Novi Sad: 2. oktobar
zasluzeni-laureat-janez-fajfar

Ekskluzivna informacija: na sutrašnjem (četvrtak, 3. oktobar 2019.) internacionalnom skupu „8. DUNAVSKOM BIZNIS FORUMU“ koji će se održati na Novosadskom sajmu u poslovnom centru „Master“, slovenačkom gradonačelniku iz Bleda gospodinu Janez Fajfaru biće uručeno zasluženo priznanje ZLATNI KLJUČ PODUNAVLJA. Ovo međunarodno priznanje se dodeljuje za ostvarene rezultate u razvoju lokalne samouprave i prekogranične saradnje u regionu. U obrazloženju nagrade, između ostalog, stoji: Ovo je društveno priznanje je za Otvorene gradove, opštine i lokalne samouprave, za toleranciju, za suživot, za pruženu ruku saradnje, za projekte koji povezuju, za razvoj lokalnih samouprava…“ Kako organizatori Foruma kažu ovim „Ključem“ otvaramo sva vrata, sve brane i brave i idemo u susret novom i nepoznatom.“Zlatni ključ“ je simbol novog iskoraka u kvalitetniji život.
Kao što je naš već list pisao, DUNAVSKI BIZNIS FORUM je međunarodna manifestacija koja se već osmi put održava pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Vlade AP Vojvodine i Grada Novog Sada, a organizuju Media Invent, Unija poslodavaca Srbije, TERIS-Evropsko udruženje za teritorijalnu saradnju (Slovenija) i Institut evropskih regiona iz Salzburga. Na ovogodišnjem – osmom DUNAVSKOM BIZNIS FORUMU će učestvovati predstavnici politike, diplomatije, ekonomije, nauke, kulture, medija i civilnog društva iz 14 zemalja Podunavlja, kao i gosti iz Grčke, Albanije, Severne Makedonije, te zemalja Bliskog i Dalekog Istoka.
Inače, priznanje „Zlatni ključ Podunavlja“ je umetničko delo Ljubiše Mančića, akademskog vajara iz Beograda,i je jedan od zaštitnih znakova Dunavskog biznis foruma i implementacije Dunavske strategije,i predstavlja odgovorno poslovanje i prosperitet.
Ovo priznanje se dodeljuje od 2012.godine,dakle od kada je Dunavski biznis forum počeo sa radom.
Ove godine Zlatni ključ Podunavlja, pored Bleda, dobiće: Opština Derventa (Republika Srpska – Bosna i Hercegovina), Gornji Milanovac (Srbija) i Opština Mali Iđoš (Srbija). Dosadašnji dobitnici su ugledni gradovi i opštine: Temišvar (Rumunija), Zrenjanin (Srbija), Zagreb (Hrvatska), Kopar (Slovenija), Ulm (Nemačka), Salzburg (Austrija), Maribor (Slovenija), Rešice (Rumunija).

Radomir Čubranović