Francuski humanista Arno Gujon jedan od predavača „Karavana kulture govora“

%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%be-%d0%b3%d1%83%d1%98%d0%be%d0%bd-%d1%80%d0%b8%d0%b1%d0%b8%d1%87-%d0%b8-%d1%98%d0%b0

Rade Bakračević, Arno Gujon i Stane Ribič (od leve)

Ideja je da se u više gradova Republike Srpske (Banjaluka, Doboj, Brčko, Trebinje, Prijedor, Istočno Sarajevo, Zvornik) sprovede dvodnevna edukacija na temu kulture govora. Predavači su profesori univerziteta koji se bave retorikom i njegovanjem lijepe riječi u Republici Srpskoj, a jedan od predava»»»
srpskainfo.com
S ciljem zaštite srpskog jezika i ćirilice, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa Društvom članova Matice srpske u Republici Srpskoj pokreće kampanju „Karavan kulture govora“.
Ideja je da se u više gradova Republike Srpske (Banjaluka, Doboj, Brčko, Trebinje, Prijedor, Istočno Sarajevo, Zvornik) sprovede dvodnevna edukacija na temu kulture govora.
Predavači su profesori univerziteta koji se bave retorikom i njegovanjem lijepe riječi u Republici Srpskoj, a jedan od predavača na tribinama je i francuski humanista Arno Gujon.
„Karavan kulture govora“, nakon održanog Foruma o ćirilici u martu ove godine, predstavlja nastavak planiranih aktivnosti na realizaciji Povelje o srpskom kulturnom prostoru, sporazuma koji definiše politiku zajedničkog djelovanja u oblasti kulture Republike Srpske i Republike Srbije.