DODELJENA VOJVOĐANSKA PRIZNANJA “JOVAN MIKIĆ SPARTAK”

Juče ( petak, 6. decembar) u novosadskoj kulturnoj stanici “Eđšeg” po 52. dodeljene su najznačajnija vojvođanska priznanja u oblasti sporta – nagrade Sportskog saveza Vojvodine “Jovan Mikić Spartak”. Ova nagrada koja nosi ime slavnog sportiste dodeljuje se od 1967. godine za postignute vrhunske rezultate, doprinos afirmaciji i razvoju sporta na teriotoriji AP Vojvodine, a do sada je, pored ovogodišnjih laureata, dobilo ukupno 882 sportista i sportkih radnika i organizacija.
U ime Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu – pokrovitelja nagrade Spartak, čestitke je nagrađenima uputio i Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, proslavljeni bivši odbojkaški reprezentativac.
1-laureati-priznanja-jovan-mikic-spartak

Laureati priznanja Jovan Mikić Spartak.

– Još jednom se pokazalo da naš sport i naši sportski radnici i u ovoj godini postižu izvanredne rezultate, i ovo je prilika kada ceo sistem vojvođanskog sporta može da im oda priznanje. Priznanja se dodeljuju za rezultate u vrhunskom sportu, potom postignuća predstavnika u sportu invalida, te doprinose koje pružaju sportski stručnjaci, dakle onim ljudima koji su ceo svoj životni vek obeležili radom i rezultatima u vojvođanskom sportu-, rekao je na dodeli Vladimir Batez. Dodavši da će i u 2020. godini Sekretarijat za sport i omladinu nastaviti sa podrškom svih progarama i projekata vezanih za razvoj vojvođanskog sporta.
-Naredne godine obezbedićemo dodatna sredstva za podršku olimpijskim kandidatima sa teritorije AP Vojvodine. Jedan od prioriteta programa razvoja sporta AP Vojvodine je razvoj vrhunskog sporta, koji nije moguć bez ulaganja u sportsku infrastrukturu, školski sport, u sport osoba sa invaliditetom, i stipendiranja najtalentovanijih sportista-, istakao je Batez.
Batez je naveo da će se Sekretarijat potruditi i zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta, granskim nacionalnim savezima i pokrajinskim granskim savezima uložiti zajednički trud u to da se prevaziđu rezultati i kada je reč o broju učesnika, a i u broju osvojenih olimpijskih medalja u odnosu na prethodnu Olimpijadu.

2-vladimir-batez

Vladimir Batez.

Vrhunskim sportistima, trenerima, sportskim radnicima i sudijama priznanja su uručili Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan.
Spartakova nagrada za životno delo, koja se dodeljuje zaslužnim bivšim sportistima za ukupan doprinos u oblasti sporta, uručena je istaknutom bivšem strelcu dr Idi Kabok.
Spartakova nagrada za sportistu 2019. uručena je reprezentativcu u kajaku Strahinji Stefanoviću, potom najboljem sportisti sa invaliditetom Dejanu Jokiću, strelcu iz Šida. U kategoriji trenera uručena su dva priznanja, koje su dobili Vladimir Jovičić trener Džudo i sambo kluba „Slavija“ iz Novog Sada i Zlatko Kesler trener stonoteniske reprezentacije Srbije za osobe sa invaliditetom i novasadkog SPIN-a.U kategoriji sportske sudije dobitnica ovog priznanja je karate sudija Anđelka Šavija, a ovo vrhunsko priznanje u kategoriji sporstskog radnika je dobio Simo Salapura iz Zrenjanina. Dobitnik Spartakove nagrade u kategoriji sponzori donatori je DOO „Promont grupa“.
Radomir Čubranović