БАДЊИ ДАН НА КРАЉЕВСКОМ ДВОРУ

2x1a5937m

Београд, 6. јануара 2020. – Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина традиционално проводе Божић у свом дому,
Краљевском Двору на Дедињу.

На Бадње јутро, Њ.К.В. Престолонаследник Александар је донео бадњак који је одсекао у шуми Дворског комплекса, а вече је обележило традиционално паљење бадњака испред Краљевског Двора. Бадњак су освештали протојереј-ставроф Саво Јовић, главни секретар Светог архијерејског синода и јереј Панајотис Картасиос, уз појање Драгољуба Богосављевића.
2x1a6688m
Присутни су били и чланови Саветодавних тела Круне, чланови управног одбора Престолонаследникове Фондације за културу и образовање, чланови Краљевског медицинског одбора, чланови Удружења Краљевина Србија и многи други пријатељи Краљевске породице. Након паљења бадњака уследио је традиционални пријем за све присутне у Краљевском Двору.

2x1a6708m
Престолонаследник Александар је још једном грађанима Србије и Републике Српске пожелео да што више времена проводе са породицама и добро здравље и срећу у 2020. години.

Њихова Краљевска Височанства присуствоваће божићној литургији коју ће у крипти храма Светог Саве у Београду у 9:00 часова служити Његова Светост Патријарх српски Иринеј, а потом ће Принцеза Катарина посетити Дом „Јован Јовановић Змај“, где ће у сарадњи са Јуниор Шеф Клуб-ом послужити традиционални божићни ручак.

img_20200106_182220
Краљевска породица жели срећан Божић и Нову годину свим грађанима Србије и Републике Српске, уз традиционални божићни поздрав “Христос се роди!”.