ALEKSANDAR VUČIĆ UPUTIO PORUKU NACIJI POVODOM SRETENJA

VUČIĆ UPUTIO PORUKU NACIJI POVODOM SRETENJA: Danas će odlikovati dva velika prijatelja Srbije!
Predsednik će danas povodom Sretenja zaslužnim građanima i institucijama uručiti odlikovanja, a među onima kojima su dodeljena su i predsednik Češke Miloš Zeman i pisac Peter Handke

vucic-img_7923-3

Foto: Rade Bakračević (arhiv Štajerske novice)

• Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je građanima Srbije Sretenje – Dan državnosti Srbije.
“Čestitam Sretenje, državni i nacionani praznik. Živela Srbija”, poručio je sinoć predsednik Srbije iz Minhena gde je imao brojne bilateralne sastanke u okviru a i na marginama Minhenske bezbednosne konferencjie.
Srbija danas obeležava Dan džavnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignuta revolucija i počelo oslobadanje od Turske, i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.
Predsednik će danas povodom Sretenja zaslužnim građanima i institucijama uručiti odlikovanja, a među onima kojima su dodeljena su i predsednik Češke Miloš Zeman i pisac Peter Hanke.
Vučić će se takođe sastati i sa predstavnicima Srba iz regiona, a tom sastanku će prisustvovati i patrijarh srpski, član predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednica RS Željka Cvijanović.
Ceremoniju obeležavanja Dana državnosti u Orašcu predvodiće predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik parlamenta Republike Srpske Nedeljko Čubirliović.