»ŠTAJERSKA ZAJEDNICA« IZ MARIBORA PODRŽAVA LISTU »ALEKSANDAR VUČIĆ-ZA NAŠU DECU«

Maribor: 8. mart – Dana 04.03. 2020 godine Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je parlamentarne izbore na kome će građani R. Srbije imati priliku da izaberu novi saziv najvišeg zakonodavnog tela naše matice, Skupštinu Republike Srbije.
Naši sugrađani koji žive i rade u Sloveniji svoje biračko pravo moći će da iskoriste u ambasadi R. Srbije sa sedištem u Slomškovoj ulici br 1 u Ljubljani. Da bi biračko pravo bilo ostvareno neophodno je da se našoj ambasadi dostavi Zahtev, najkasnije do 4.aprila.
Tim povodom Izvršni odbor Srpskog kulturnog društva Štajerska zajednica iz Maribora sastao se 5.3.2020 na kome se raspravljalo upravo o političkoj situaciji u našoj matici, Srbiji. Tim povodom, razmatrani su programi političkih opcija koji su najavili izlazak na izbore.
Srpsko kulturno društvo Štajerska zajednica pokriva dve štajerske pokrajine: slovenačku i austrijsku.
Članovi IO društva Štajerska zajednica jednoglasno su doneli niz Odluka, među kojima je Odluka da Štajerska zajednica podrži održavanje izbora za Parlament Srbije. Tim povodom pozivamo sve naše sugrađane koji imaju pravo glasa da se prijave našoj ambasadi i na taj način ostvare svoje biračko pravo.
Ovu odluku ćemo objaviti u našim novinama: »Štajerske novosti« koje čita više od 20. miliona ljudi sa svih šest kontinenata,
Izvršni odbor Štajerske zajednice razmatrao je programe stranaka koji se tiču odnosa Srbije prema dijaspori i ustanovljeno je da je aktuelna vlast na čelu sa Aleksandrom Vučićem uložila ogromne napore kako bi se dijaspora ujedinila ali i na promociji srpske kulture širom sveta, naše veoma bogate istorije, tradicije, jezika i naravno naše ćirilice.

%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b0%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%9b
Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Republike Srbije je u više navrata iskazivao veliko interesovanje za rad i funkcionisanje srpske zajednice u Sloveniji. Na slici sa Radetom Bakračevićem, glavnim urednikom Štajerskih novosti.
S obzirom na prepoznate napore i uložen angažman Predsednika Aleksandra Vučića i njegovog tima, članovi Izvršnog odbor Štajerske zajednice, na svom sastanku 5. marta 2020. jednoglasno su izglasali Odluku da podrže politički program koju lista »Aleksandar Vučić- za našu decu« kandiduje na predstojećim izborima. Ovim putem, pozivamo sve građane Republike Srbije ali i naše sugrađane koji glasaju u Sloveniji da svojim glasom podrže politički program liste čiji je nosilac Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a koji prepoznaje važnost dijaspore i promocije naše kulture, istorije naše zemlje širom regiona, Evrope ali i sveta. Uvereni smo da će nakon pobede na izborima i formiranja novog saziva Vlade R. Srbije, akcenat naše matice na pitanje dijaspore biti još veći, što će omogućiti realizaciju mnogobrojnih projekata koji su pokrenuti ili će se pokrenuti a koji se tiču promocije Srbije i naravno realizaciju projekata najvažnijeg od svih a to je jedinstvo našeg naroda u rasejanju.
Štajerska zajednica, na održanom narodnom skupu formirala je tim koji će biti na usluzi našim sugrađanima koji žele da ostvare svoje biračko pravo i glasaju u Ambasadi R. Srbije. Obaveštavamo javnost da su otvorene linije našeg tima koji stoji na raspolaganju našum sugrađanima i koji je u mogućnosti da pruži sve neophodne informacije koje se tiču predstojećih izbora.
Pozivamo sve sugrađane koji imaju dodatna pitanja da se jave našem timu na sledeće brojeve telefona:
+386 41 651 060 i +386 30 707 170
Maribor: 7. mart 2020
Rade Bakračević, univ. dipl. inž, predsednik društva Štajerska zajednica.