VUČIĆ SE OGLASIO IZ BRISELA.

Vučić se oglasio iz Brisela: EVO koje su TRI ključne teme razgovora sa Lajčakom i Palmerom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Briselu da je imao dobar sastanak sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom

Politika

• 11:49 • 06.09.2020.

FOTO: RADE BAKRAČEVIĆ – ŠTAJERSKE NOVICE.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Briselu da je imao dobar sastanak sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom, te istakao da veruje da će svi razgovori u Briselu dati rezultat.

Istakao je da su u nastavku dijaloga, od sutra, tri ključne teme razgovora – nestale osobe, interno raseljena lica i ekonomija, naslanjajući se na deo onoga o čemu se razgovaralo u Vašingtonu.

Vučić stigao u Brisel: Počeo sastanak sa zvaničnicima EU i SAD, dijalog se nastavlja sutra 

“Kako da to iskoristimo i kako da unapređujemo odnose, a ne da se gledamo kao neprijatelji, već da radimo na dobrobit ljudi, i Srba i Albanca”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da veruje da će sutra u Briselu na pregovorima Beograda i Prištine biti otvoreno pitanje Zajednice srpskih opština.

On je naveo da će pregovori u Briselu biti učestali i da neće biti nimalo laki, a da će jedna od glavnih tema u narednom periodu, koja će i sutra, očekuje, biti otvorena, biti Zajednica srpskih opština.

“Od 19. aprila 2013. godine ništa po pitanju ZSO ALbanci nisu uradili. Važno da vidimo kakve su im namere, šta misle i šta žele i da li razumeju da stvari koje su potpisane moraju da budu ispunjene”, rekao je Vučić.

“Mislim da smo dobre stvari postigli u Vašingtonu, mislim da ćemo sutra, jer smo mnogo radili na tome, postići dobre stvari u Briselu i nastaviti sa tim”, rekao je Vučić novinarima u Briselu.

Izvor: Tanjug