IZLET V LJUBLJANO

 

VILA TESLOVA NA TESLOVI ULICI V LJUBLJANI VABI NA ORGANIZIRAN OBISK LJUBLJANE

V centru Ljubljane na Teslovi ulici se nahaja staromeščanska vila zgrajena leta 1936, oblikoval jo je znani hrvaški arhitekt Lev Kalda. V hiši je dolgo časa živela družina Papež, lastnik je bil zdravnik dr.Milan Papež, ki je delal v rudniku živega srebra v Idriji. Po smrti vseh članov družine sta hišo podedovala Tilen Erjavec in Irenka Erjavec in sta nadaljevala z oddajanjem stanovanj v dolgoročni namen. Hišo je 10 let imela v najemu Ambasada Ukrajine, po izteku pogodbe pa je veleposlaništvo zamenjalo lokacijo. 

Zaradi gospodarske krize je g.Tilen ostal brez redne zaposlitve, otroci pa smo po končanem študiju imeli težave z iskanjem zaposlitve. Prišli smo na idejo, da oddajamo enote kratkoročno ter si s tem ustvarimo svoja delovna mesta. 

Cilj je bil zastavljen vendar pot do odprtja ni bila lahka, morali smo prenoviti celotno hišo v manjše apartmaje in sobe, urediti kopalnice, zunanjo enoto za zajtrk. To je za nas predstavljalo veliko finančni zalogaj, zato smo večino gradbenih in fizičnih del opravljali sami. Med prenovo sta g.Tilen in hčerka Neža prišla na idejo kako bi naredili naš mali hotel poseben. Ker je Neža Erjavec samouka slikarka, se je odločila popestriti stene v sobah s stensko poslikavo in tako ustvariti v sobi posebno doživetje, dodaten razgled. Začelo se je z enim od najlepših slovenskih motivov, Logarsko dolino. Zaradi navdušenja in pozitivnih odzivov se je slikanje nadaljevalo v vsako enoto, samo slikanje je skupno trajalo kar 2 leti. Za oddajo smo uredili 4 sobe in 15 apartmajev, vsaka soba ima svojo unikatno stensko poslikavo in ime po najznamenitejših slovenskih krajih. Tako lahko našim tujim gostom ki obiščejo Ljubljano predstavimo in opišemo tudi druge slovenske kraje. 

2016 smo odprli družinsko podjetje Vila Teslova d.o.o., direktorica je Ana Erjavec, ki je diplomirana prof. geografije in prof. španščine in književnosti. Z domačim vzdušjem in prijetnim odnosom smo začeli sprejemati prve goste, veliko se jih redno vrača k nam.  Gosti so navdušeni že nad samo zgradbo, katero smo ohranili kar se je dalo originalno. V večini enot so še ohranjena originalna parketna tla, starinska dvojna okna in visoki stropi. 

Ponujamo tudi bogat samopostrežni zajtrk, kavarno, možnost najema prostora za piknike in podobna privatna druženja. 

Po 4 letih uspešnega poslovanja smo zaradi koronavirusa naleteli na krizo, zaradi zaprtja meja in ukrepov se nam je prihodek občutno zmanjšal.  Potrebujemo nove kanale za trženje naših storitev in predstavitev na našem domačem trgu. Ker je veliko turističnih bonov še neizkoriščenih, si prizadevamo privabiti čim več slovenskih gostov v Ljubljano.

Velik naval je na obalna mesta in Bohinj, Bled, za obisk prestolnice Slovenije pa se ne odloči veliko ljudi, zato bi radi poudarili pomembnost poznavanja našega glavnega mesta. Ljubljana je odlično mesto za odkrivanje s kolesi, oblikovane so 4 tematske poti za odkrivanje Ljubljanice in zelenih delov Ljubljane.

V centru Ljubljane lahko uživate v arhitekturnih mojstrovinah Jožeta Plečnika, obiščete Mestni muzej, Narodno galerijo ali pa se sprehodite po slikovitem nabrežju polnem ljubkih kavarn in restavracij, ki ponujajo izvrstne slovenske in tuje jedi. Obvezna postojanka je tudi obisk Ljubljanskega gradu ter slikanje na Zmajskem mostu.

Verjamem, da veliko ljudi v Sloveniji raje obišče družinske nastanitve kot pa večje hotelske verige zato se želimo predstaviti v vašem lokalnem časopisu ali na portalu. 

Izdelali smo tudi 2-dnevni paket Izlet v Ljubljano za skupine, ponudbe pošiljamo po slovenskih turističnih agencijah v obrobju Slovenije, opis je v priponki. 

Izlet v prestolnico Ljubljano

Ponudba:

  1. 11.00  Prihod in namestitev po sobah
  1. 11.30   Pozni zajtrk v Vili Teslova

Ponujamo “Brunch”, torej pozni zajtrk. Na voljo je samopostrežni bufet ki vsebuje: umešana jajca, jajca na oko po naročilu, kuhana jajca, hrenovke, različne vrste salam in sirov, mediteranska solata, palačinke navadne, vanilijeve palačinke, različne marmelade, nutella, med, maslo, sveže pečeni rogljički, zelenjava, sadna solata, topli napitki, sok ipd.

  1. 12.30  Ogled Plečnikove hiše

Ogled hiše, kjer je arhitekt Jože Plečnik živel in ustvarjal od leta 1921 do svoje smrti in kjer se je porajala Plečnikova Ljubljana. Ogled stalne razstave Plečnik o arhitektovem življenju in delu, vedno zanimive občasne razstave o njegovem ustvarjanju in Plečnikovo originalno ohranjeno domovanje, edinstven biser slovenske arhitekture.

  1. 14.00 Voden ogled stare Ljubljane

Z vodnikom se peš odpravite na odkrivanje starega mestnega jedra Ljubljane, kjer z ogledom vseh glavnih znamenitosti spoznate njeno zgodovino, umetnost, arhitekturo ter način življenja v Ljubljani nekoč in danes.

Z vodnikom se podate peš na ogled starega mestnega jedra, kjer spoznate zgodovino in zgodbe vseh večjih ljubljanskih znamenitosti – od Prešernovega trga, ki ga najbolj zaznamujeta Frančiškanska cerkev in povezanost s Tromostovjem, do Plečnikovih tržnic s Stolnico, od Mestne hiše z Robbovim vodnjakom preko Čevljarskega mostu in mimo osrednje Narodne in univerzitetne knjižnice do Križank in nato do Kongresnega trga. Trajanje: 2 uri

  1. 19.00 Večerja v gostilni Julči

Gostila Julči z dolgoletno tradicijo ponuja bogato izbiro jedi. Za večerjo se pripravi juha, mesne plošče za 4 osebe s prilogo in pijača.

  1. 7.30 – 9.00 Zajtrk v Vili Teslova

Cena : 

  • do 10 oseb ,  60 €/osebo, vključeni vsi stroški
  • Od 10 – 20 oseb , 55 €/osebo, vključeni vsi stroški
  • Nad 20 oseb, 50 €/osebo, vključeni vsi stroški