ДАНУ ПЕШАЧЕЊА У СРБИЈИ ПРИДРУЖИЛИ СЕ И НАШИ НОВИНАРИ

Јуче, (12. септембра 2020.) широм Србије одржана је традиционална манифестација Планинарског савеза Србије ДАН ПЕШАЧЕЊА. За разлику од претходних година, овогодишња акција, због пандемијских околоности, реализовала се на посебан начин: уместо масовног окупљања и поласка на пешачење, грађани су индивидуално и у мањим групама пешачили уређеним и обележеним стазама.

            Екипа “Штајерских новица” фоторепортер Александра Чубрановић и уредник за Војводину Радомир Чубрановић, одазвали су се позиву Планинарског савеза Србије и препешачили око 9 километара по Фрушкој гори на локацији Поповица. Наши новинари су том приликом симболично донели и дух Словеније јер је Радомир користио планинарски штап који је на поклон добио од пријатеља Јанеза Фајфара, градоначелника Бледа. Наши новинари су тај начин подржали акцију: “Од изузетног значаја за здравље и имунитет појединаца и колектива, као и одржавање менталне хигијене”, како је, између осталог, констатовано у позиву Планинарског савеза Србије уз напомену да после пешачења сваки корак постане лакши, праћен осмехом са жељом да се пешачење претвори у стварно добру навику.

            Према подацима Планинарског савеза Србије јуче се пешачило не само по планинама и брдима Србије, већ по омиљеним шеталиштима, парковима, излетиштима и лепом природом изражавајући на тај начин радост ходања.

Начињен је значајан корак ближи здрављу јер је ЈУЧЕ СРБИЈА ХОДАЛА!

                                            Радомир Чубрановић

                     Фотографије: Александра Чубрановић