ДОНАЦИЈА ПРИНЦЕЗЕ КАТАРИНЕ И КОМПАНИЈЕ ЛОРЕАЛ У БОРБИ ПРОТИВ ВИРУСА KОВИД-19


Београд, 04. децембар 2020 – Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине, заједно са компанијом Лореал Балкан донирала је средства за суво прање руку за више од 3.000 ученика у 10 школа у Србији. Ова донација хитан је одговор Принцезе Катарине и Лореала на потребе ученика, њихових родитеља и запослених у овим школама.

У оквиру борбе против ширења пандемије вируса КОВИД-19, најважнија је превентива, а правилна и редовна дезинфекција руку предуслов је за очување здравља.

„Како бисмо сачували здравље наше деце, одговорили смо потребама за већим бројем средстава за дезинфекцију руку у школама широм Србије. Основни циљ нам је очување здравља и безбрижно окружење за едукацију и правилан развој деце“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Ова донација део је великог међународног програма солидарности Лореал Групе који је покренут као подршка сузбијању глобалне пандемије корона вируса.

„Кроз овакве акције солидарности Лореал уједно изражава захвалност, признање и подршку свима који показују изузетну храброст и несебичност у жељи да се изборе са овом ситуацијом у Србији и широм света”, изјавила је Вања Панајотова, генерална директорка Лореала за Адриа-Балкан регију.

Средства за суво прање руку добиле су основне школе из Доње Трнаве, Жагубице, Трстеника, Куршумлије, затим специјалне основне школе из Краљева и Кикинде, као и три школе са Косова и Метохије: основна и средња школа из Горњег Кусца и основна школа из Шилова.