SRBIJA SPREMNA, DA U LJUBLJANI OTVORI SRPSKI KULTURNI CENTAR.

FOTO: RADE BAKRAČEVIĆ

Rade Bakračević, urednik Štajerskih novosti pratio je posetu Ministra Nikolu Selakovića u Ljubljani

Ljubljana: 25. maj – Danas je u zvaničnoj poseti Sloveniji, na poziv ministra Anže Logara, Nikola Selaković ministar za spoljne poslove Republike Srbije. Ministra Selakovića je primio i predsednik Slovenije Borut Pahor.

SRBIJA SPREMNA DA U LJUBLJANI OTVORI SRPSKI KULTURNI CENTAR

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je  ocenio da, prema podacima iz prva tri meseca, postoji šansa da Srbija i Slovenija ove godine ostvare rekordnu trgovinsku razmenu.

Ministar Selaković je rekao da je Slovenija jedan od najznačajnijih trgovinsko-ekonomskih partnera i investitora u Srbiji, a da su ukupni bilateralni odnosi dve zemlje veoma dobri, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Selaković je poručio da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i orijentacija svih zemalja regiona ka što intenzivnijoj saradnji.

„Nama su potrebni mir i stabilnost, i zato sprovodimo pozitivnu regionalnu agendu i saradnju na ekonomskom planu“, rekao je Selaković.

On je zahvalio na pomoći Slovenije procesu evrointegracija Srbije, čestitao predstojeće preuzimanje predsedavanja Savetu EU i izrazio očekivanje da će Slovenija ostati dosledna u podršci proširenju EU na Zapadni Balkan.

Sagovornici su razgovarali i o položaju srpske nacionalne manjine u Sloveniji, a šef srpske diplomatije je iskazao spremnost Srbije da u Ljubljani otvori Srpski kulturni centar, navodi se u saopštenju.