PETAR GOJKOVIĆ, MUZIČKA LEGENDA SA SVOJIM MUZIČARIMA IZ KARAVANA PRIJATELJSTVA STIGAO U LENDAVU.

ORGANIZATOR: ZLATKA – PUPA FRAJZMAN.

PIŠE: RADE BAKRAČEVIĆ,

FOTO: Zdravko Majstorović, Rade Bakračević, Dobre Stojanovski

Muzika za sva vremena i sve generacije.

Petar Gojković sa ekipom muzičara najvišeg ranga pretvorilo lendavsku muzičku čarobnu noć u nezaborav.

Lendava: 12. juna – Nikada više, na žalost, neće se ponoviti veče koju su muzičari iz Srbije na čelu sa Petrom Gojkovićem ovekovečili u Lendavi u ovom prekomurskom kraju na samoj tromeđi Mađarske, Hrvatske i Slovenije.

Autobus sa poznatim muzičarima, koji su pozitivnom energijom, očarali kulturni kraj pod muzičkim nebom stigli su juče u subotu 12. juna u Lendavu na poziv prve dame lendavske kulture.

Muzičari, koji su putovali 7. sati, bez zaustavljanja od Beograda do Lendave nisu pokazali ni trunke umora. Posle kratke pauze izašli su na odar da podare Srbima iz ovog slovenačkog pozitivnog kraja sve najlepše što je mogla muzika u tom trenutku da pruži.

Srbi, Mađari, Slovenci i Hrvati iz Lendave imali su čast, da dva sata poslušaju muziku ove vrsne muzičke ekipe na čelu sa Petrom Gojkovićem.

Muzičku ekipu pod nazivom: Karavan »Most prjateljstva« koji su stigli u Lendavu,  dočekali su lično Janez Magyar, gradonačelnik ovog simpatičnog kraja i Rade Bakračević, srpski vitez i predsednik Srpskog kulturnog društva Štajerska zajednica.

Petar Gojković i njegovi muzičari podsetili su nas na dobre stare hitove domaće i strane muzike. Dokazali su svojim čarobnim glasovima da je muzika lek za dušu i sastavni deo našeg života. Gosti su prisutne  podsetili na hitove koji opstaju uprkos muzičkim trendovima i smeni generacija. Uz dokazane muzičke veličine oživeli su prisutnima nekadašnje simpatije, ljubavi i mladosti.

Muzika je bila za mlade i manje mlade. Šteta je da zbog korone nije smelo biti većeg broja publike, koji bi ovu lendavsku noć zapamtili za sva vremena.

Pored ove muzike nije moglo biti ravnodušnih, svi su prihvatili poziv Petra Gojkovića  i zapevali sa rečima na srpskom ili francuskom jeziku.

I pored proklete korone muzičko veče je otvorilo dušu publike i vratilo ih u nekad stara srećna vremena kad se nismo bojali nikakve bolesti nego se družili i bili zaljubljeni u svoje prijatelje – drugare, koji su nas u svako doba dana razumeli i prihvatali. Muzika je bila adekvatno sredstvo, zbog čega nam nisu bile potrebne nikakve droge i poživila i tako će ovo veče ostati nezaboravno za ljude iz ovih krajeva. Ta muzika služiće godinama kao lek za naše duše.

Zabeležimo reči Petra Gojkovića, muzičara bez granica: »U Sloveniji su nas posebno dočekali članovi SAVEZA SRBA SLOVENIJE iz Lendave i Maribora. Zlatka Pupa je bila generalni menadžer koja nas je provela kroz divne predele gde smo se videli sa prijateljima medju kojima je bio i legendarni novinar i veliki dijasporičar iz Štajerskih novina gospodin Rade Bakračević. Pred sam početak programa pozdravio nas je lično Janez Magyar, gradonačelnik Lendave. Dvosatni program je zadivio publiku i doneo nam novi podstrek da budemo zajedno i da gradimo mostove gde god da smo .SAVEZ SRBA FRANCUSKE se zaista izuzetno poštuje i verujemo u zajedničku budućnost« .